Η ισπανο-ελληνική συμπαραγωγή με τίτλο «Ηφαίστειο» κάνει γυρίσματα στη Νίσυρο και στην Κω

Η ισπανο-ελληνική συμπαραγωγή με τίτλο «Ηφαίστειο» κάνει γυρίσματα στη Νίσυρο και στην Κω

Η ισπανο-ελληνική συμπαραγωγή με τίτλο «Ηφαίστειο» (Sumendia) του βραβευμένου Ισπανού σκηνοθέτη Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ γυρίζεται αυτές τις μέρες στη Νίσυρο με την Εμα Σουάρες (η Τζουλιέτα της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Αλμοδόβαρ) και τον Ακύλλα Καραζήση. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στην Κω, την Αθήνα και το Μπιλμπάο.

Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή της ελληνικής εταιρίας παραγωγής Heretic με την ισπανική Kinoskopik. Υποστηρίζεται από τη Κυβέρνηση των Βάσκων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Eurimages και το ETB και είναι μια από τις πρώτες που κάνει χρήση του cash rebate, του προγράμματος επιστροφής επένδυσης που ανακοίνωσε λίγους μήνες πριν το ΕΚΟΜΕ.

Σύνοψη

Έχοντας πρόσφατα βρεθεί αντιμέτωπη με συνταρακτικές ειδήσεις για την υγεία της, η Μαρία, μια πενηνταπεντάχρονη γυναίκα από το Μπιλμπάο, κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα με τις καλύτερές της φίλες. Παρότι η συνθήκη δεν είναι ιδανική, οι τρεις τους είναι αποφασισμένες να περάσουν καλά. Θέλοντας να αποφύγουν τα τουριστικά κλισέ, αλλάζουν τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και καταλήγουν στη Νίσυρο. Εκεί, η Μαρία θα βρει ομορφιά, γαλήνη και τελικα τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του Στέφανου. Πολύ σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην οικογένειά της στην Ισπανία ή αν θα συνεχίσει τη ζωή της στο νησί μαζί του.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, καθώς μετά τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο το 2013, ο σκηνοθέτης πέρασε ένα διάστημα στη Νίσυρο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Miguel Ángel Jiménez Σενάριο: Luis Moya Redrado, Koldo Gamboa Gangoiti, Miguel Ángel Jiménez Παραγωγή: Kinoskopik Film Produktion SL, Heretic Πρωταγωνιστούν: Emma Suárez, Ακύλλας Καραζήσης, Gaizka Ugarte, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου και Αντώνης Καφετζόπουλος Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gorka Gómez Andreu Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Λιόκαλος Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα Μοντάζ: Ivan Aledo Μουσική: Pascal Gaine


 ert.gr

ADVERTORIALS