Με την απουσία της Δημοτικής Αρχής, η συγκέντρωση του ΤΕΕ, παρατάξεων και φορέων για να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτη η έκταση 70 στρεμμάτων στο Ναυτικό Όμιλο

Με την απουσία της Δημοτικής Αρχής, η συγκέντρωση του ΤΕΕ, παρατάξεων και φορέων για να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτη η έκταση 70 στρεμμάτων στο Ναυτικό Όμιλο

ΤΕΕ ΚΩ: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής παραχώρηση σε ιδιώτη, της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου Κω, επιφάνειας 70 στρεμμάτων.

Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του  στις 13 Σεπτεμβρίου,  με την οποία ομόφωνα το ΤΕΕ Κω εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε μορφής παραχώρηση σε ιδιώτη, της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου Κω, επιφάνειας 70 στρεμμάτων, το ΤΕΕ Κω κάλεσε τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους συλλόγους της Κω σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου- παράρτημα Κω με θέμα την ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης των 70 στρεμμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κω. Ομόφωνα αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να ζητηθεί από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κω (συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές) η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί η πράξη ανάκλησης παραχώρησης από την  ΕΤΑΔ στο Δήμο της Κω της πραπάνω περιοχής και να ζητηθεί από το Δήμο να αιτηθεί για την εκ νέου παραχώρηση, συνοδευόμενη από μελέτη ήπιας αξιοποίησης για χρήση και ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες της Κω.

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι παρατάξεων και φορέων (δεν υπήρχε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής) οι οποίοι ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που θα προκαλέσει η πώληση της περιοχής, από την κυβέρνηση, σε ιδιώτες. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών από το Δήμο της Κω, ώστε να παραχωρηθεί η περιοχή στο νησί και τους κατοίκους του.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής ΤΕΕ Κω, Γιώργος Χρυσουλάκης ανέφερε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα από την ΕΤΑΔ (σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Κω σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο) κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς η ΕΤΑΔ  έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τους όρους δόμησης κατά το δοκούν. Μην σας κάνει εντύπωση αν χτιστεί εκεί κανένα τετραόροφο είπε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κω. Πάμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπως το Μάτι τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, κλείνοντας, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο δρόμος που οδηγεί στην επιχείρηση ΜΥΛΟΣ, ανήκει στα 70 στρέμματα, με αποτέλεσμα εάν κάποιος αγοράσει αυτή την έκταση στην ουσία δεν θα υπάρχει δίοδος προς την παραλία.

Στην τοποθέτησή της η κ. Ιωάννα Ρούφα(Επικεφαλής της παράταξης Όραμα), τόνισε πως χρειάζεται άμεση αντίδραση. Καυτηρίασε την απουσία της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι η απουσία εκπροσώπου της σημαίνει ότι δε συναινεί με την απόφαση των φορέων, ενώ ανέφερε πως το θέμα μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

20180919 184703


Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κ. Σβύνου, στις δηλώσεις της είπε ότι η Ένωση δεν λέει όχι σε επενδύσεις και παραπάνω ανάπτυξη ωστόσο σύμφωνα με μελέτες η περιοχή θεωρείται κορεσμένη. Χαρακτηριστικά  ανέφερε  ''Θα πρέπει να σεβαστούμε αυτές τις περιοχές, Θα ενώσουμε τη φωνή μας με το ΤΕΕ  για  να περάσει στα χέρια του Δήμου και να αξιοποιηθεί''.

20180919 185608


 Ο  κ. Φίλιππος Παπανικολάου εκπροσωπώντας την παράταξη "Κως Αγάπη Μας", τόνισε πως η δημοτική αρχή δεν παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος η περιοχή να δοθεί σε ιδιώτη. Ο κ. Παπανικολάου πρότεινε να προχωρήσει ο Δήμος σε μια πρόταση παραχώρησης με σοβαρότητα και με μια ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ κλείνοντας ζήτησε από το ΤΕΕ να πάρει πρωτοβουλίες και για το ΧΥΤΑ.

20180919 190146


Η κ. Αναγνωστίδου παίρνοντας το λόγο έκανε αναφορά για τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πρότασης κέντρου θαλάσσιας δραστηριότητας, την οποία είχε κάνει ο Δήμος μετά το 1998.

20180919 190402


Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κική Μακρή δήλωσε ξεκάθαρα πως η παράταξή της επιμένει στην προστασία της δημόσιας λαϊκής περιουσίας, και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εμποδίσουν την παραχώρηση της περιοχής σε ιδιώτη.  

20180919 190949


Ο κ. Τρακόσσας, πρόεδρος της ζωοφιλικής οικολογικής ένωσης Δήμου Κω έκανε  αναφορά στις δικαστικές διαμάχες με ξενοδοχεία που έχει δώσει η ζωοφιλική, λέγοντας χαρακτηριστικά ''ανατριχιάζω στην σκέψη να δούμε κτίρια στην περιοχή. Ο Ναυτικός Όμιλος (το Σωματείο) κάνει δραστηριότητες στην περιοχή στις οποίες εμπλέκονται πολλά παιδιά ,τι θα γίνει θα τα εγκαταλείψουμε;''

20180919 191255


Το λόγο πήρε και η κυρία Στρατικοπούλου, συμπληρώνοντας πως η περιοχή είναι ένας ιδιαίτερος χώρος έχει ποικιλία χλωρίδας και για αυτό αντιδρούμε, ενώ τόνισε πως η περιοχή του Ναυτικού Ομίλου αξιοποιείται ήδη αφού εκατοντάδες παιδιά αλλά και Κώοι απολαμβάνουν εκεί τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και το μπάνιο τους.

20180919 191804


Τον λόγο πήρε και ο κ. Μπουζιώτας, αναφέροντας πως δεν πρέπει να οικοδομηθεί η  περιοχή, για την προστασία του οικισμού της Λάμπης.

 20180919 191910

Το συμπέρασμα της επιτυχημένης αυτής συγκέντρωσης είναι ένα.  Απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα από όλους και πρωτίστως από το Δήμο της Κω και τους κυβερνητικούς βουλευτές, ώστε να επιτευχθεί η εκ νέου παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο, αφού η Κυβέρνηση, το Υπερταμείο και η ΕΤΑΔ αναζητούν έσοδα με την εκποίηση της  περιουσίας των Κώων.  

 ice screenshot 20180920 191017

ice screenshot 20180920 191030

ADVERTORIALS