Σκανδαλίδης από την Κω : Ή κερδίζουμε ή σκορπίζουμε- O Τσίπρας έφερε τη χώρα σε ώρα μηδέν

Σκανδαλίδης από την Κω : Ή κερδίζουμε ή σκορπίζουμε- O Τσίπρας έφερε τη χώρα σε ώρα μηδέν

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε απόψε, Παρασκευή 1η Ιουνίου, από την Κω, ο  Κώστας Σκανδαλίδης προσκεκλημένος της τοπικής ΝΕ του Κινήματος  Αλλαγής.

 Έφεραν τη χώρα σε ώρα μηδέν. Σε μια εποχή που η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο, με θέματα εθνικά ανοικτά χωρίς σχεδιασμό, την ώρα που κινδυνεύει η συνοχή της Ευρώπης,  η χώρα δεν έχει ηγεσία ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης.
Κατηγόρησε τον  Τσίπρα ως λαϊκιστή, ο οποίος αφού ξεγέλασε το λαό, εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την απόγνωσή του,  κάνει πολιτική  επαιτείας  με μόνο στόχο να κερδίσει τις εκλογές.  Ένας πρωθυπουργός που δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή , που έκανε κινήσεις για να διασπάσει τη ΝΔ και δεν του βγήκε  και έχει σύρει τη χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.  Είναι  μια κυβέρνηση  που μετρά τις ανάγκες της χώρας με μόνο μέτρο την πολιτική της επιβίωση.
 
Φθάσαμε ένα μόλις βήμα πριν από την τυπική έξοδο από τα Μνημόνια και τώρα ο Τσίπρας άρχισε να μιλάει για πιστοληπτική γραμμή στήριξης  γιατί με τους λεονταρισμούς του, που ήθελε να βγεί μόνος από τα μνημόνια, ανέβηκαν τα επιτόκια. 
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση δίβουλη, δίγλωσση και  αναποφάσιστη  και τη Νέα Δημοκρατία αμήχανη που μένει στη στρατηγική του «ώριμου φρούτου».
Μίλησε  για τις προκλήσεις που έχει  μπροστά  της η χώρα  και σημείωσε ότι θέλουμε να καθορίσουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές ως δύναμη προοδευτικής διακυβέρνησης,  με αυτόνομη πορεία. Ο δρόμος που χαράξαμε δεν έχει επιστροφή.   Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε  ο Κώστας Σκανδαλίδης   «Είναι τόσο απλό. Κερδίζουμε  ή σκορπίζουμε».Αν  συγκεντρώσουμε στις εκλογές ένα 6% ή 7% ή 8% τότε, τέλος, όλοι πρέπει να πάμε στα σπίτια μας ,είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

 Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι  χιλιάδες ψήφισαν και εξέλεξαν ως αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά  καθώς και ότι από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Δραγασάκη προκύπτει  ότι Θεοί και δαίμονες φλερτάρουν το κίνημα Αλλαγής. 

Ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι το  συστατικό της επιτυχίας είναι  η κινητοποίηση των ανθρώπων της βάσης και τα «ισχυρά ψηφοδέλτια» κάτι που έλειπε στις τελευταίες εθνικές εκλογές  και απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους μίλησε για το χρέος όλων να συστρατευτούν για να ξανακερδίσουν τη βάση που έχασαν.

 Επίσης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτριος Κρεμαστινός και  το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Βασιλόπουλος.

 Θα ήθελα να έβλεπα άλλες ηλικίες απόψε εδώ, έχουμε όλη την ευθύνη που τα νέα παιδιά αποστρέφονται την πολιτική. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Κρεμαστινός και παρότρυνε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ , όπως τους αποκάλεσε να ενεργοποιηθούν ώστε να πείσουν αυτούς που  στήριξαν το κόμμα τόσα  χρόνια να επανακάμψουν. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για ολέθριο λάθος που αφήσαμε ως χώρα το δόγμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την εξωτερική πολιτική.

Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, οι συνιστώσες μας κάνουν κακό  είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και ο κ. Κρεμαστινός με τη σειρά του κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του ότι φτωχοποίησαν τους Έλληνες μετατρέποντας  την ελληνική κοινωνία σε κοινωνία επιδομάτων. 

Την επόμενη ημέρα των εκλογών το κίνημα Αλλαγής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας,  ανέφερε ο βουλευτής Δωδεκανήσου εκφράζοντας παράλληλα  την αισιοδοξία του για ανάκαμψη του κινήματος.

 Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής Γιώργος Βασιλόπουλος, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας της ΝΕ Κ.Γαβαλά.

Παρόντες ήταν ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γ. Νικητιάδης, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής και πολλά μέλη και φίλοι του κινήματος. 

ADVERTORIALS