Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. ΒΙΝΤΕΟ

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. ΒΙΝΤΕΟ

Στον Πανάγιο Τάφο ζωντανεύει το Μεγάλο Σάββατο το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης. Χιλιάδες πιστοί και φέτος βρέθηκαν εκεί για να λάβουν το Άγιο Φως και να ζήσουν από κοντά μια από τις ύψιστες στιγμές της Χριστανοσύνης.

Στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη και τους: Αθανάσιο Μπούρα, Βουλευτή - Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ιωάννη Σαρακιώτη, Βουλευτή - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, η οποία μετέβη  στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός  για να το μεταφέρει στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τρεις  ήταν  οι έκτακτες πτήσεις που  μετέφεραν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις  έγινε  η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο.

H μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο  έγινε  από την εταιρία «Sky Express» με μία προγραμματισμένη πτήση προς Κέρκυρα και μία έκτακτη (με ενδιάμεσο προορισμό) προς Κω και Κάρπαθο.

Δείτε την τελετή  Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

ADVERTORIALS