Κως- Απόφαση πιλότος για τις καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Δωδεκανήσου

Κως- Απόφαση πιλότος για τις καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Δωδεκανήσου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου , επιδίκασε αποζημίωση σε ιδιοκτήτρια οικίας στον Δήμο Κω, η οποία υπέστη  καταστροφές όταν στις 18/02/2003 και στις 05:30 το πρωί, κοντινός χείμαρρος, πλημμύρησε , με αποτέλεσμα να νερά να εισέλθουν στο υπόγειο της οικίας της προκαλώντας υλικές καταστροφές. Το δικαστήριο επιδίκασε και αποζημίωση ηθικής βλάβης για την ταλαιπωρία και ανησυχία που αυτή υπέστη εξαιτίας της πλημύρας αυτής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην υπόθεση αυτή ενώ ο Δήμος υποστήριξε ότι είχε προβεί σε εκτέλεση έργων στον χείμαρρο πριν την υπερχείλιση του , τα έργα αυτά θεωρήθηκαν από το δικαστήριο ανεπαρκή και μη νόμιμα, καθώς έπρεπε να είχε προηγηθεί οριοθέτηση του χειμάρρου και μελέτη  , γεγονός που καθιστά τις όποιες εργασίες παράνομες και επομένως δεν μπορούν να αποκλείσουν την ευθύνη του Δήμου για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Η απόφαση αυτή θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει και τις μελλοντικές αξιώσεις για τις καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής, όπου βρήκαν τον θάνατο δεκάδες άνθρωποι.

Δικηγόρος από την πλευρά της ζημιωθείσας ιδιοκτήτριας της οικίας ήταν ο δικηγόρος Κω κ. Αλκιβιάδης Χατζαντώνης.

  

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλκιβιάδης Χατζαντώνης

ice screenshot 20180207 121026

ADVERTORIALS