Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις ''Πόρτες'' . Συνδρομή και με εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στις ''Πόρτες'' . Συνδρομή και με εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στις πόρτες και τελικά έφτασε μέχρι Αντιμάχεια και Καρδάμαινα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά συνέχιζε να καίει καθώς σε αρκετά σημεία η πρόσβαση ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να επιχειρήσει η πυροσβεστική. Τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου βοηθώντας σημαντικά στον περιορισμό της πυρκαγιάς. 


Η φωτιά η οποία έχει ξεσπάσει από τη 1:30 , δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο (16:30) καθώς υπάρχουν αρκετές εστίες. Εκτός από την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή , τόσο η πολιτική προστασία του Δήμου Κω όσο και η ΕΟΔ Κω αλλά και εθελοντές συνδράμουν, για να τεθεί υπό έλεγχο πριν νυχτώσει.

Η  φωτιά η οποία ξέσπασε στις πόρτες έχει επεκταθεί προς Αντιμάχεια και Καρδάμαινα. Ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά το δύσβατο της περιοχής δυσκολεύει την κατάσβεση της.


“ Άμεση και αποτελεσματική η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς - Ενισχύονται οι πεζές περιπολίες στο δάσος της Τσουκαλαριάς.”

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία κ. Σεβαστιανός Μαραγκός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η Κως αντιμετώπισε με επιτυχία μια μεγάλη ασύμμετρη απειλή.
Η χθεσινή πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο με τη μεγάλη προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και την ενεργό συμμετοχή της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε άμεσα οχήματα και εθελοντές, αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και ο δείκτης ετοιμότητας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.
Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που στήθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν και με την πολύτιμη προσφορά και συνεργασία των Εθελοντών μας.
Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα.
Δεν εφησυχάζουμε γιατί δεν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Ήδη ενισχύθηκαν οι πεζές περιπολίες στο Δάσος της Τσουκαλαριάς από τη Δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τους Εθελοντές μας.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Δείτε φωτο της ΕΟΔ Κω 

20017676 668662409994006 7624996608189449451 o

UNNAM7

ice screenshot 20170713 135914

ADVERTORIALS