Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Ισόβια κάθειρξη 56 φορές στον Τούρκο διακινητή

Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι: Ισόβια κάθειρξη 56 φορές στον Τούρκο διακινητή

Η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα 56 φορές (!) επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 51χρονο Τούρκο διακινητή, για το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά, 8 άτομα εκ των οποίων 5 μικρά παιδιά και να αγνοούνται άλλοι τόσοι!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό τον IBRAHIM SIK του Izzet και φυσικά με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η τραγωδία είχε σημειωθεί 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ανοικτά του Φαρμακονησίου.

Το οχτάμετρο ξύλινο σκάφος με κυβερνήτη τον 51χρονο Τούρκο και στοιβαγμένους 56 Ιρακινούς (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στη «καρδιά» του χειμώνα από την περιοχή Δίδυμα (Dedim) της Τουρκίας και με προορισμό κάποιο από τα νησιά μας.

Λίγες ώρες αργότερα, στη μία παρά δέκα τα ξημερώματα, η βάρκα με τους πρόσφυγες, προσάραξε σε βραχώδες σημείο ανατολικά των ακτών του Φαρμακονησίου.

Μόνο οι 40 αλλοδαποί (18 άνδρες, 10 γυναίκες και 12 ανήλικοι), κατάφεραν να αποβιβαστούν στην ξηρά.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ σκάφος του Λιμενικού, σκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλα βοηθητικά σκάφη εντόπισαν και ανέσυραν οκτώ σορούς (6 παιδιά και 3 γυναίκες), ενώ περισυνέλεξαν σώο ένα κορίτσι και αγνοούνται τουλάχιστον άλλα 8 άτομα εκ των οποίων μία γυναίκα, ένας άνδρας και 6 παιδιά.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Εύη Αρνιθενού.

Πηγή : rodiaki.gr

ADVERTORIALS