Πολυετείς καθείρξεις σε δύο Τούρκους διακινητές

Πολυετείς καθείρξεις σε δύο Τούρκους διακινητές

Ποινή κάθειρξης 58 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 35.500 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στον Τούρκο διακινητή M. D. που κρίθηκε ένοχος παράνομης μεταφοράς 26 πολιτών τρίτων χωρών από κερδοσκοπία.
Σε ποινή φυλάκισης 29 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 10) μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε ο ομοεθνής συγκατηγορούμενος του T. T.
Oι ανωτέρω συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2015 μετά τον εντοπισμό 26 αλλοδαπών προσφύγων από πλωτό σκάφος της δύναμης Frontex, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Κω στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015”.
Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος της δύναμης Frontex εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή των βορειανατολικών ακτών της Κω, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου σκάφους που μετέβη στην περιοχή, προέβη στην ασφαλή παραλαβή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα της Κω, συνελήφθησαν, διότι εστερούντο νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την προανάκριση είχε προκύψει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν μεταφέρει τους μετανάστες από το Κουσάντασι της Τουρκίας έναντι αμοιβής.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Κ. Πιάγκος και Μάρα Αντωνιάδη.

-Σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκε ο Α. Α. του F., που κρίθηκε αθώος για παράνομη μεταφορά μεταναστών.
Ο ανωτέρω συνελήφθη από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου την 10η Δεκεμβρίου 2015 και εφέρετο να είχε μεταφέρει με ταχύπλοο 25 μετανάστες.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Ειρήνη Φιλίππου.
-Αθώος κρίθηκε από το ίδιο δικαστήριο ο Μ.Μ. του Μ. που εφέρετο να είχε μεταφέρει στο Φαρμακονήσι την 12η Μαρτίου 2016 από το Didim της Τουρκίας με ξύλινη λέμβο 23 μετανάστες και συγκεκριμένα 12 Ιρακινούς, 5 Αφγανούς, 3 Ιρανούς και 3 Σύρους.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ADVERTORIALS