Στη Νίσυρο κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Στη Νίσυρο κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»

Στη Νίσυρο βρέθηκε από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, που με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», όπου έφθασαν και ανεχώρησαν με σκάφος του πολεμικού Ναυτικού.

Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», αποτελείτο από παιδιάτρους, παιδοχειρουργό, παθολόγο, οδοντιάτρους, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, τεχνολόγο μικροβιολογικών εργαστηρίων, Μαία, Δερματολόγο, ψυχολόγο και νοσηλεύτριες.

Το πρόγραμμα περιέλαβε δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής του παιδικού κυρίως πληθυσμού και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα υγείας και υποστήριξης της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Στη Νίσυρο σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Γυμνασίου-Λυκείου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους ιατρούς και την ψυχολόγο της ομάδας με βάση τις θεματικές ενότητες α) διατροφή και ποιότητα ζωής, β) πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων, γ) έμφυλες ταυτότητες. Για τα παιδιά έκανε παράσταση ο κλοουν Κίκο.

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Δήμος Νισυρίων ευχαριστεί θερμά όλο το επιτελείο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» και την δραστήρια πρέδρο του κ. Γιολάντα Βλάχου για την μεγάλη αυτή προσφορά στο νησί μας.

ADVERTORIALS