Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του kosnews24. Από τις 26 Σεπτεμβρίου είχαν αποφασίσει τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κω

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του kosnews24. Από τις 26 Σεπτεμβρίου είχαν αποφασίσει τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών  στην Κω

Μπορεί η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης στην Κω να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο νησί μας, αλλά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που εξασφάλισε το kosnews24.gr δείχνουν ότι η κυβέρνηση είχε πάρει την απόφαση πολύ πιο νωρίς από όσο φαίνεται.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι το kosnews24 πάλι μετά από ρεπορτάζ είχε ενημερώσει τους πάντες μέσω δημοσιεύματός του, στις 22 Νοεμβρίου του 2016 , ότι θα δημιουργηθεί προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω. (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ).

Μετά από έρευνα του kosnews24, τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου μεταναστών στην Κω από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016, όταν εγκρίθηκε η αμοιβή τοπογραφικής αποτύπωσης του προς παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή στην Κω, για τη  δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης.

ice screenshot 20170218 114529

Στη συνέχεια, στις 04 Οκτωβρίου2016 συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη διενέργεια του διαγωνισμού τοπογραφικής αποτύπωσης του προς παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή στην Κω, για την δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης.

ice screenshot 20170218 114350

Στις 06 Οκτωβρίου 2016  συντάχθηκαν:

α) Έκθεση από την οποία προκύπτει ότι κατέθεσαν προσφορές  τρεις (3) επιχειρήσεις

β) Πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής που διενήργησε το διαγωνισμό και με το οποίο προτείνεται ομόφωνα, η ανάθεση των εν θέματι εργασιών στον κ. ΜΠΑΛΤΑ Παναγιώτη, με συνολικό ποσό προσφοράς 3.710,00 €.

 Στις 24 Οκτωβρίου 2016  αποδεχόμενοι την ομόφωνη πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής που διενήργησε την έρευνα αγοράς το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ αποφάσισε την ανάθεση των εργασιών τοπογραφικής αποτύπωσης του προς παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή στην Κω, για την δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης, στον κ. ΜΠΑΛΤΑ Παναγιώτη, αντί του ποσού των 3.710,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

 Στις  7-11-2016  συγκροτήθηκε τριμελής  επιτροπή, η οποία μετά την ολοκλήρωση των υπηρεσιών τοπογραφικής αποτύπωσης του προς παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή στην Κω, για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης, να τις παραλάβει ποιοτικά και ποσοτικά, συντάσσοντας σχετικό πρωτόκολλο σε δύο (2) αντίτυπα που θα υποβάλει στη Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα επίσημα έγγραφα τα οποία επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Kosnews24.gr. 

ADVERTORIALS