Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο στην Κω

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο στην Κω

Το Kosnews24.gr συνεχίζοντας το ρεπορτάζ για την απελπιστική κατάσταση στον τομέα Υγείας στην Κω και ειδικότερα στην προνοσοκομειακή φροντίδα(δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν γρήγορα να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι τρόποι που προτείνονται από τους αρμοδίους είναι τρεις:

Με την αποδοχή των παραπάνω υπηρεσιών, το ΕΚΑΒ θα στείλει κλιμάκιο στην Κω έτσι ώστε να υπάρξει εξατομικευμένη εκπαίδευση στο προσωπικό για όσο χρόνο χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω την τροπολογία Κουρουμπλή με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και των οικείων ΟΤΑ να επανδρώνουν ασθενοφόρα των κέντρων υγείας της περιοχής τους. Η παραπάνω πρόβλεψη αφορά περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό για τη μεταφορά ασθενών,όπως η Κως.

Να τονίσουμε όμως ότι τόσο από την πλευρά της πυροσβεστικής όσο και από την πλευρά των Ο.Τ.Α., όταν είχε δημοσιευθεί η σχετική τροπολογία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις , 'μιλώντας για "ανικανότητα" ''ασχετοσύνη'' ''τσαπατσουλιά''. Αντίδραση υπάρχει  και από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μιλούν για επιστροφή σε εποχές Μεσαίωνα.

trop

trop1

trop2

ADVERTORIALS