ALCATRAS - Έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών,η πλοιοκτήτρια εταιρεία

ALCATRAS - Έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών,η πλοιοκτήτρια εταιρεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω γνωρίζεται ότι, κλιμάκιο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω το οποίο επιβιβάστηκε επί του ανωτέρω πλοίου, διενέργησε τους απαραίτητους ελέγχους από τους οποίους δεν διαπιστώθηκαν αντικανονικότες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το πλήρωμα του πλοίου ήταν συνεργάσιμο ευχαριστώντας την οικεία Λιμενική Αρχή και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις μέχρι τώρα ενέργειες και την εν γένει συνδρομή.
Επίσης, ελέχθησαν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου όπου διαπιστώθηκε εισροή υδάτων η οποία αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα ενώ δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων – λιπαντικών.
Περαιτέρω, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Κω ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο να επιτευχθεί η αποκόλληση του πλοίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή καθ' όλο το εικοσιτετράωρο ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εξονυχιστικό έλεγχο στο φορτίο, τα χαρτιά και τους πέντε επιβαίνοντες του φερόμενου ως καταδυτικού πλοίου «Alcatras» σημαίας Τουρκίας, το οποίο προσάραξε χθες σε απόσταση 40 μέτρων από την Κω, θα προχωρήσει κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος με πλωτό σκάφος.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ''ALCATRAS'' παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο  πλοίαρχος δήλωσε ότι το πλοίο  είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας Τουρκίας,μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό .Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.

 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS,ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει. Ο Καπετάνιος του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές,ενημερώνοντας ότι μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. Ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών. 

Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή, ενώ υπάρχει σε επιφυλακή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩ και άνδρες του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΩ και εάν κριθεί απαραίτητο θα εγκαταλείψουν , τα 5 με 6 μέλη του πληρώματος, το πλοίο περπατητή με σχοινί!

alka3

alka4 

alka2

2016 12 26 at 19 30 41

2016 12 26 at 19 31 05.............................................................................................................................................

Το Τουρκικό φορτηγό πλοίο ALCATRAS προσάραξε σήμερα το πρωί έξω από την Κω ,στην περιοχή Αμόγλωσσα.

Σύμφωνα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩ στο πλοίο , το οποίο προσάραξε στην περιοχή αμμόγλωσσα της Κω τις πρώτες πρωινές ώρες , φαίνεται να υπάρχει ρήγμα.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ

Δείτε το βίντεο από το facebook του κ. Νίκου Ήλιου 

ice screenshot 20161226 133043

ice screenshot 20161226 133102

ice screenshot 20161226 133114

15747573 577989982394583 8998549578092340754 n

ADVERTORIALS