Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Σκεύος Παπαϊωάννου

Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Σκεύος Παπαϊωάννου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα απονείμουν στον κ. Σκεύο Παπαϊωάννου, Kαθηγητή Κοινωνιολογίας, πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνιολογίας και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο ∆3-7Α στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

H απονομή θα πραγματοποιηθεί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητή ∆ημήτριο Μυλωνάκη, τον Προέδρο του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Καθηγητή Ιωάννη Ζαϊμάκη και παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.

Μουσικός Επίλογος από τις Ειρήνη και Μαρία Μπαρουξή

BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA

Ο Παπαϊωάννου Σκεύος γεννήθηκε το 1947 στην Κέφαλο της Κω.

Μετά το ∆ημοτικό στην Κέφαλο και το 6τάξιο γυμνάσιο στην Κω, ναυτικός για ένα χρόνο και τη στρατιωτική θητεία, έκανε σπουδές στην οικονομία και τις πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1973. Από το 1972 μέχρι το 1973 εργασία σε διάφορα εργοστάσια στην περιοχή της Στουτγάρδης Γερμανία. Από το 1973 μέχρι το 1974 εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας, εγγραφή και παρακολούθηση μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Ludwig-Maximilian-Universität München της Γερμανίας.

Από το 1974 μέχρι το 1983 σπουδές και διδακτορικό στην Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg της Γερμανίας.

Κατά την δωδεκάχρονη παραμονή στη Γερμανία εργάστηκε παράλληλα με τις σπουδές σε διάφορα εργοστάσια και ευκαιριακές εργασίες.

Από το 1978 μέχρι το 1983, για πέντε χρόνια, δίδαξε στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης ως Επιμορφωτής και από το 1983 μέχρι το 1986 ήταν σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης στην ∆υτική Αττική.

Επίσης δίδαξε ως καθηγητής για πέντε χρόνια στο Mαράσλειο ∆ιδασκαλείο Aθηνών, 2ετής μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών.

Από το 1985 μέχρι το 1987 Eιδικός Eπιστήμονας Κοινωνιολογίας στο Tμήμα Φιλοσοφίας και Kοινωνικών Σπουδών Της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Kρήτης, το 1987 εκλέγεται Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Kρήτης, το 1989 εκλέγεται Eπίκουρος Kαθηγητής στο Tμήμα Kοινωνιολογίας της Σχολής Kοινωνικών Eπιστημών του Πανεπιστημίου Kρήτης, όπου είναι σήμερα τακτικός καθηγητής.

Επίσης δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Ηρακλείου από το 1988 μέχρι το 2011.

Το 1991-1992 Eπισκέπτης Kαθηγητής (Visiting Prοfessor ) Universität Bremen της Γερμανίας. Το 1992 – 1993 ήταν ∆ιευθυντής του Iδρύματος Kοινωνικών-Iστορικών Eρευνών – Σταύρος Kαλλέργης.

Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της ∆ανίας, στο Deutsches Institut für Erwachsenenbildung ( Γερνανικό Iνστιτούτο Eπιμόρφωσης Eνηλίκων στην Φρανκφούρτη), στο Πανεπιστήμιο του Linkcopping της Σουηδίας και στα Γερμανικά Πανεπιστήμια του Göttingen, της Φρανκφούρτης, του Humboldt Universität και του Freie Universität του Βερολίνου .

Κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2003-2004 και από το θερινό εξάμηνο του 2014 μέχρι σήμερα δίδαξε στη Σχολή Humanwissenschaften Universität Kassel Γερμανίας ως επισκέπτης καθηγητής . Ως εμπειρογνώμονας συμμετείχε σε τρεις επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση των προγραμμάτων COMMET, SOCRATES και ερευνητικών προτάσεων για την Επιμόρφωση Ενηλίκων.

Είναι μέλος του επιστημονικού Συμβουλίου του περιοδικού Κοινωνία και Υγεία και συνεπιμελητής του τεύχους για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό που εκδίδει το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2000-2014 ήταν ∆ιευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το 2008 και μέχρι τον Αύγουστο του 2011 Αναπληρωτής ∆ιευθυντής του προσωρινού ∆ιοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΜΕ και από την 01. Σεπτεμβρίου του 2011-31 Αυγούστου 2014 εκλεγμένος ∆ιευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τέσσερις θητείες. Από το Σεπτέμβριο του 2010-2014 ήταν Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από 2008 μέχρι 2011 ήταν ∆ιευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

prismanews.gr

ADVERTORIALS