Παρουσίαση-συζήτηση την Τετάρτη στο Πολύκεντρο Θαλασσινού με αφορμή το βιβλίο:«Το νερό και η ενέργεια ως κοινωνικά αγαθά»

Παρουσίαση-συζήτηση την Τετάρτη στο Πολύκεντρο Θαλασσινού με αφορμή το βιβλίο:«Το νερό και η ενέργεια ως κοινωνικά αγαθά»

Αγαπητοί σύντροφοι-σες
Αγαπητοί φίλοι-ες
Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό. Η ιδιωτικοποίηση των αγαθών αυτών, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Τα βασικά προαπαιτούμενα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης γίνονται εμπόρευμα και η τιμή τους καθορίζεται από τους νόμους της αγοράς. Η εμπειρία σε κράτη, όπως η Βρετανία και η Γερμανία, έχει δείξει ότι η αύξηση των τιμών στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιήθηκαν, είναι τεράστια και τα κοινωνικά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι καταστροφικά. Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα πωλείται ο ΑΔΜΗΕ, στο Βερολίνο και στο Αμβούργο η κοινωνία αγωνίζεται για να επανακρατικοποιηθούν τα ενεργειακά δίκτυα, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι η ιδιωτικοποίηση ανεβάζει το κόστος της ενέργειας ενώ η Ιρλανδία εγκαταλείπει την πώληση της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού που ζητούσε η "δική της" τρόικα. (http://www.tiniaki.gr/content.asp?id=5156)
Καλούμαστε λοιπόν να παρευρεθούμε στην πολύ σημαντική εκδήλωση παρουσίαση - συζήτηση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πουλαντζάς και το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού με αφορμή το βιβλίο : «Το νερό και η ενέργεια ως κοινωνικά αγαθά» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στις 19:00 στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού.
Ομιλητές : Δώρα Κοτσακά Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς,

Γιάννης Μάργαρης Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς,

Ξενοφών Φανουρίου Εκπαιδευτικός.

Συντονίζει ο Κώστας Καραθωμάς, Φαρμακοποιός.

ADVERTORIALS