Για τρίτη συνεχή χρονιά άνοιξε τις πόρτες του το Εργαστήριο Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου, το οποίο λειτουργεί ως παράρτημα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω, συγκεντρώνοντας και φέτος το ενδιαφέρον δεκάδων μαθητών.
Περίπου 40 παιδιά, από την Δ΄ έως και την ΣΤ΄ Δημοτικού, επέλεξαν να μείνουν στο σχολείο τους μετά το πέρας των μαθημάτων για να διδαχθούν την αρχαία και διαχρονική τέχνη του ψηφιδωτού.
Η αίθουσα όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι, χάρη στις προσπάθειες του σχολείου και του Διευθυντή του Εργαστηρίου, κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, ο οποίος μαζί με την κ. Αντωνία Σκαλέρη καθοδηγούν τα παιδιά στα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα. Πολύτιμη είναι φυσικά και η συνδρομή της δασκάλας των καλλιτεχνικών κ. Μαρίας Σταματελοπούλου, καθώς και συναδέλφων της που στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, τα μαθήματα διεξάγονται σε δύο τμήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και συμμετοχή όλων των παιδιών. Η δράση έχει αγκαλιαστεί από τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία ενθαρρύνει τη συνέχιση αυτής της αξιόλογης πρωτοβουλίας, προσφέροντας χώρο και στήριξη στη διάδοση μιας τέχνης που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, τα Σάββατα, στα μαθήματα συμμετέχουν όχι μόνο μαθητές που φοιτούν σήμερα στο σχολείο, αλλά και απόφοιτοι των τελευταίων ετών, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις γονέων που δοκιμάζουν μαζί με τα παιδιά τους τη μαγεία της δημιουργίας με ψηφίδες.
Στις δηλώσεις τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αριστείδης Φουντωτός, η δασκάλα κ. Μαρία Σταματελοπούλου και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση του προγράμματος, τονίζοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας και της επαφής των παιδιών με τις ρίζες της ελληνικής τέχνης.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους.
Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.
Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση μέσω του YouTube.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας