Σε πλήρη εξέλιξη τα νέα προγράμματα LEADER 2021-2027. Απολύτως επιτυχημένη η λειτουργία της, με κέρδη έκλεισε η προηγούμενη χρονιά.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2-9-2026 η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., της πολυμετοχικής Αναπτυξιακής εταιρείας του νομού, που συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. Χρήστος Μπάρδος και ως εκπρόσωποι των μετόχων: ο κ. Απόστολος Ασπράκης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Ευάγγελος Φραγκάκης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ο κ. Θωμάς Κώστας από τον Δήμο Ρόδου, η κ. Ευαγγελία Πετρίδη από τον Δήμο Σύμης, ο κ. Ιωάννης Τσαγγαρινός από τον Δήμο Τήλου, η κ. Φαίδρα Σπανού από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η κ. Αναστασία Διακοσταυριανού από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.
Όλοι οι εκπρόσωποι των μετόχων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποδειγματική λειτουργία της εταιρείας και την προσφορά της στα 33 χρόνια από την ίδρυσή της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενοι μήνες μέσα στους οποίους θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των έργων δημόσιου χαρακτήρα του LEADER ΣΣ ΚΑΠ (υποβλήθηκαν 31 προτάσεις ποσού 4,9 εκ. ευρώ) και οι νέες προκηρύξεις για ιδιωτικά και δημόσια έργα από τα προγράμματα LEADER.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος κ. Μπάρδος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Φραγκάκης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους μετόχους της εταιρείας για τη διαχρονική στήριξη και ευχαρίστησαν τα μέλη του προσωπικού για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν για την υλοποίηση των επενδύσεων στα νησιά μας. Ο Διευθυντής της ΑΝΔΩ κ. Κων/νος Ζήφος, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των μετόχων και τα μέλη του ΔΣ για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, αποτέλεσμα της οποίας είναι η επιτυχία της εταιρείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ακολούθησε η ανάλυση του ισολογισμού και των λοιπών οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, με την εταιρεία να παρουσιάζει κέρδη για τη χρήση του 2025.
Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μπάρδος
Ως συλλογική κατάκτηση έπειτα από επίμονη διεκδίκηση χαρακτηρίζει την κατασκευή των νέων θόλων ο Γιώργος Πασσανικολάκης, επισημαίνοντας ωστόσο τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις μετά τη βιαστική παράδοσή τους
Κοινή έκκληση στήριξης απευθύνουν τα σωματεία μπάσκετ του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καθώς η διακοπή των εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα φέρνει αντιμέτωπα ακόμη και με αποχώρηση από τα πρωταθλήματα
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διάκριση των εξουσιών και τους ρόλους στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Στην έκθεση «Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα – Η Μυστηριακή Γλώσσα του Σχήματος», ο Αντώνης Γιαννικουρής υπογράμμισε τον ανθρωποκεντρικό ρόλο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας