Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επίβλεψης και Παρακολούθησης, για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ – ΕΠΣ) των Δήμων Καρπάθου και Κάσου.
«Ο Γεν. Γραμματέας ΤΕΕ, Αντώνης Γιαννικουρής, Πρόεδρος της Επιτροπής Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων Καρπάθου και Κάσου»
Με την ΤΥΟΔΠΕ/222/19-5-2025 Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ο Γενικός Γραμματέας ΤΕΕ, Αντώνης Γιαννικουρής, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επίβλεψης και Παρακολούθησης, για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ – ΕΠΣ) των Δήμων Καρπάθου και Κάσου.
Το ΤΕΕ ως φορέας υλοποίησης, συμβάλει ουσιαστικά στον εθνικό σχεδιασμό για τη ριζική αναμόρφωση του πολεοδομικού και χωροταξικού πλαισίου της χώρας, με στόχο τον σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο σχεδιασμό του χώρου σε τοπικό επίπεδο.
Τα ΤΠΣ, ως βασικό εργαλείο χωρικής οργάνωσης πρώτου επιπέδου, διαμορφώνουν το θεσμικό υπόβαθρο για κρίσιμα ζητήματα, όπως οι χρήσεις γης, οι ζώνες προστασίας, οι περιοχές προς πολεοδόμηση, η υποδομή και η περιβαλλοντική ισορροπία.
Οι Επιτροπές Επίβλεψης, έχουν ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση της προόδου των μελετών, στον τεχνικό και επιστημονικό έλεγχο των παραδοτέων, καθώς και στη διασφάλιση της διαφάνειας και της ποιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Δήλωση Γεν. Γραμματέα Αντώνη Γιαννικουρή:
«Η εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων δεν είναι μια απλή τεχνική διαδικασία – είναι μια βαθιά πολιτική πράξη με κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα. Η Κάρπαθος και η Κάσος, δύο νησιά με έντονη πολιτισμική ταυτότητα και ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, χρειάζονται έναν σχεδιασμό που θα ενσωματώνει τις ανάγκες των κατοίκων, τις προκλήσεις του μέλλοντος και τις δυνατότητες του τόπου. Τα ΤΠΣ δίνουν τη δυνατότητα για έναν καθαρό αναπτυξιακό ορίζοντα, με σαφείς κανόνες, σταθερότητα για επενδύσεις, αλλά και προστασία του φυσικού πλούτου. Το ΤΕΕ είναι παρόν και ενεργό σε κάθε βήμα που ενισχύει τον θεσμικό ρόλο του μηχανικού και την προοπτική της χώρας».
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πολεοδομικού σχεδιασμού που έχει υλοποιηθεί στη χώρα προϋπολογισμού 400.000.000€, με τα ΤΠΣ να βρίσκονται σε εξέλιξη, και με στόχο να καλυφθεί το σύνολο της επικράτειας έως τον Απρίλιο 2026. Το ΤΕΕ, ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, συνεχίζει να στηρίζει ενεργά το εγχείρημα, παρέχοντας επιστημονική τεκμηρίωση, διοικητική υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλα τα στάδια.
Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο
Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.
Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση μέσω του YouTube.
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας