Τις πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 31 Ιουλίου!
Τις πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 31 Ιουλίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων σε ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του όρμου “ΚΕΦΑΛΑΣ” νότια της Καλύμνου, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το φορτηγό-οχηματαγωγό (Φ/Γ-Ο/Γ) “ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 8565, το οποίο εντόπισε το Α/Κ σκάφος, με τους επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με δήλωση τους πραγματοποιούταν απάντληση των υδάτων με ίδια μέσα, χωρίς να χρήζουν περαιτέρω συνδρομής.
Στη συνέχεια, το Α/Κ σκάφος κινήθηκε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του ΠΛΣ στο λιμάνι της Καλύμνου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Επεκτείνεται το μέτρο για δαπάνες έως 16.000 ευρώ σε εργασίες και υλικά ανακαίνισης - Μείωση φόρου έως 3.200 ευρώ τον χρόνο για πέντε έτη, με ηλεκτρονικές πληρωμές και νόμιμα παραστατικά
Το επίδομα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ για περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει έως 1.200 ευρώ
Δημοτικά συμβούλια στη χώρα θα χορηγούν επίδομα για κάθε νεογέννητο παιδί, ενισχύοντας την οικογένεια και υποστηρίζοντας τη δημογραφική πολιτική μέσα από το νέο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025, στις 16:00, στον Κλειστό θόλο - γήπεδο μπάσκετ Καρδάμαινας.