Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Κώους πατριώτες που απαγχονίσθηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.
Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, στο Ηρώο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο της σύλληψης, για τους Κώους πατριώτες Θεόκριτο Β. Κώστογλου, Ἀνεζούλα Γ. Πατάκου - Τρουμούχη και Σταματία Θ. Περή που απαγχονίσθηκαν στις 16 Απριλίου του 1945 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.
Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των Εθνοφυλάκων Κω, της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου και του Δήμου Κω, ενώ το ''παρών'' έδωσαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Κουλέτσης Δημήτριος, μαζί με στελέχη της 80 ΑΔΤΕ και τους Εθνοφύλακες, ο Δήμαρχος Κω, η Έπαρχος Κω - Νισύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης καθώς και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.
Να σημειωθεί ότι το μνημείο όπου πραγματοποιήθηκε η δέηση, φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του Εργαστήριου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου.
Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.
Η ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodes.gr συνδυάζεται πλέον με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Open Council, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Δήμου Ρόδου στην πλήρη ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών
Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποκατάσταση έξι χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων σε ισάριθμα νησιά της χώρας, με χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας