ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Οι αρχές, περιμένουν πρώτα να γίνει το ''κακό'' στη Ζιά και μετά να πάρουν αποφάσεις για το κυκλοφοριακό!

Δυναμική παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Κω στην Κέρκυρα: Θεσμικές παρεμβάσεις και πολιτικές συναντήσεις με επίκεντρο τη γυναίκα-γιατρό και τη νησιωτική υγεία.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

image10.jpg
iqos_900x200-w-2-msps-(2).jpg
banner_900x200-(5).gif
msps-hiring-900x150-(2).jpg
Κοινωνια Τετάρτη, 11η Ιουνίου 2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κέρκυρα φιλοξένησε τη Σύνοδο Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Ελλάδας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κω συμμετείχε ενεργά, με παρεμβάσεις ουσίας και πολιτική παρουσία.

Είχα την τιμή να διοργανώσω και να συμμετάσχω στην ημερίδα με θέμα «Η Γυναίκα στην Ιατρική», καταθέτοντας προτάσεις για την προστασία της μητρότητας, την προσαρμογή των εργασιακών όρων και την ουσιαστική ενίσχυση των νέων επαγγελματιών υγείας.

Μέσα από συγκριτική παρουσίαση με διεθνή παραδείγματα (Σουηδία, Νορβηγία, Καναδάς), αναδείχθηκε το σημαντικό έλλειμμα της Ελλάδας σε θέματα ευελιξίας, δομών παιδικής μέριμνας και θεσμικής στήριξης των γυναικών γιατρών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με βουλευτές–ιατρούς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες τέθηκαν:

 

•         Οι διαρκείς ανάγκες των νησιωτικών περιοχών σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές υγείας.

•         Η ανάγκη για στοχευμένα και διατηρήσιμα κίνητρα προσέλκυσης νέων γιατρών.

•         Η θεσμοθέτηση ισότιμων και βιώσιμων όρων εργασίας για τις γυναίκες στον ιατρικό χώρο.

 

Η υγεία απαιτεί τεκμηριωμένο λόγο, ενεργή συμμετοχή και ουσιαστικές θεσμικές συμμαχίες. Η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Κω στην Κέρκυρα στόχευσε ακριβώς σε αυτό: να μεταφέρει την εμπειρία των νησιών στον κεντρικό διάλογο για το μέλλον της ιατρικής στην Ελλάδα.

Για το ΔΣ ΙΣΚΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2025-06-12-163632.png
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Γνώριζαν και ανέχονταν την ανεξέλεγκτη κατάσταση με την παράνομη χωματερή στη Κέφαλο που σήμερα έπιασε φωτιά

''Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Γιώργος Κοκκαλάκης είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους ,εγγράφως, με επιστολή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία''.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 8:21ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency