Άδωνις Γεωργιάδης: Τα διαγνωστικά κέντρα στην Κω έχουν κάνει καρτέλ – Αυτό που έκαναν είναι παντελώς παράνομο

Ο Υπουργός Υγείας κάνει λόγο για καρτέλ και συντονισμένη προσπάθεια εκβιασμού του κράτους!

531b6d8cb7903d7612cc13cc29e90c96_l.jpg
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Κοινωνια Πέμπτη, 12η Ιουνίου 2025

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα διαγνωστικά κέντρα στην Κω, κάνοντας λόγο για «καρτέλ» και συντονισμένη προσπάθεια εκβιασμού του κράτους, εκμεταλλευόμενοι την νησιωτικότητα της περιοχής.

Μιλώντας την Τρίτη 10 Ιουνίου στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» του Action24, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ 9:25 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

VIDEO

«Στην Κω έγινε το εξής, συνασπιστήκαν όλα τα διαγνωστικά κέντρα της νήσου και έφυγαν από τον ΕΟΠΠΥ και δεν κάνουν καθόλου βιοχημικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΕΟΠΠΥ πλήρωνε την Κω, όπως πλήρωνε όλη την υπόλοιπη επικράτεια. Της Κω οι διαγνωστικοί αξιοποίησαν, εκμεταλλεύθηκαν, το γεγονός ότι είναι νησί, και άρα δεν μπορούν εύκολα να πάνε κάποιοι σε άλλο διαγνωστικό κέντρο. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Λάρισα, δεν μπορεί να το κάνει η Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να το κάνει το Αγρίνιο.

Έχουν κάνει σίγουρα καρτέλ, το λέω δημόσια καρτέλ, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, αυτό είναι παντελώς παράνομο που κάνανε. Απορώ γιατί δεν επεμβαίνουν οι αρχές, το έχω πει 200 φορές.

Έκαναν αυτή τη συνεννόηση μεταξύ τους, τι πήγαν να κάνουν, πήγαν να εκβιάσουν το κράτος, αξιοποιώντας το ότι είναι νησί. Αυτό έκαναν.

Αυξήσαμε τους γιατρούς, στο Μικροβιολογικό του Νοσοκομείο Κω, πήραμε καινούργια μηχανήματα και τώρα τους καλύπτουμε πολύ περισσότερο στη δημόσια δομή, για τις βιοχημικές εξετάσεις.

Είναι παντελώς απαράδεκτο αυτό που έγινε στην Κω και απόδειξη του πόσο απαράδεκτο είναι, δεν τους ακολούθησε κανένα άλλο νησί στην Ελλάδα. Δεν υπήρξε άλλο μέρος στην Ελλάδα που να έκανε αυτό το πράγμα.

Δεν είναι πρωτοπορία αυτό. Η ανηθικότητα δεν είναι πρωτοπορία.»

stighmiotipo-othonis-2025-06-12-083840.png
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
limeniko-tameio.webp
Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Κω στην Κω, για το 2026

Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.

dhmarxeio5.jpg
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Κω την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου - Δείτε τα θέματα

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση μέσω του YouTube.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας