Ξανά στους δρόμους οι ένστολοι: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν»

Ξανά στους δρόμους οι ένστολοι: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν»

Ενας 29χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε χθες τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα για απόπειρα κλοπής στην περιοχή περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Τα κλεμμένα αυτοκίνητα ήταν δύο και η καταδίωξή τους από την Αστυνομία άρχισε από τη Νίκαια και συνεχίστηκε στη Λεωφόρο Σχιστού. Στο ύψος του Ασπροπύργου ο οδηγός ενός εκ των κλεμμένων οχημάτων επιχείρησε απότομο ελιγμό και το περιπολικό που τον καταδίωκε φρέναρε. «Αν δεν ακινητοποιούνταν, θα έπεφτε πάνω στο κλεμμένο όχημα και θα γινόταν καραμπόλα», αναφέρει στην «Κ» η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μία εκ των μηχανών ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε την καταδίωξη δεν πρόλαβε να φρενάρει όταν έγινε ο απότομος ελιγμός και συγκρούστηκε με το περιπολικό. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ο ένας από αυτούς, 29 ετών. Ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε επίσης βαριά και μέχρι χθες αργά το βράδυ βρισκόταν ακόμη διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Από τους δράστες συνελήφθη χθες μόνον ο ένας, συμπληρώνει η κ. Δημογλίδου.

«Αλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία», δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. «Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.», συμπλήρωσε, «μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας που μαστίζει τον δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο».

Ξανά στους δρόμους οι ένστολοι: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν»-1

«Επικίνδυνο τώρα»

Χθες το απόγευμα χιλιάδες ένστολοι οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την Παλιά Βουλή και κατέληξε στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την ανάγκη θεσμοθέτησης των επαγγελμάτων τους ως επικίνδυνων και να δείξουν τη συμπαράστασή τους τόσο στην οικογένεια του 29χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, όσο και στον 31χρονο αστυνομικό ο οποίος ακόμη νοσηλεύεται μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα.

Καθιστική διαμαρτυρία ενστόλων έξω από τη Βουλή

«Οχι άλλο αίμα, επικίνδυνο τώρα», έγραφε το πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, το οποίο μέλη της ομοσπονδίας κρατούσαν ενώ ήταν καθισμένα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς άλλοι συνάδελφοί τους κρατούσαν αναμμένα λευκά κεριά. «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», έγραφε το πανό της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας. «Υπηρετούμε στα όρια, μας εξωθείτε στα άκρα», ανέφερε το πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Δεν είναι οι πρώτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενστόλων τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα, αστυνομικοί τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη προέβησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας την απεμπλοκή τους από τις αθλητικές διοργανώσεις.

ADVERTORIALS