5 hacks που ωφελεί να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε

5 hacks που ωφελεί να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε

Δεν οφείλετε να ξέρετε τίποτα από μόνοι σας, μάθετε όμως όσα τρικ γίνεται για τα αεροπορικά ταξίδια σας

Η παλαιότερη εξάρτησή μας από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, παρότι μετατράπηκε σε προαιρετική επιλογή, δείχνει να έχει τα υπέρ και τα κατά της. Αν δεν έχουμε διάθεση και πόρους για να θέσουμε το ταξίδι μας στα χέρια ειδικών που μπορούμε να εμπιστευτούμε, χρειάζεται να αποκτήσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις “εκ των έσω” ακόμα, όσο περισσότερο γίνεται. 

Η διαθεσιμότητα επιλογών έχει πολλά προτερήματα, όμως η γνώση της καλύτερης επιλογής για αυτό που ζητάμε και αυτό που περιμένουμε δεν είναι πάντα εύκολη ή και άμεσα διαθέσιμη. Οι φθηνότερες πτήσεις και προσφορές έρχονται πάντα μαζί με εκπλήξεις και ψιλά γράμματα, που συχνά θα προκαλέσουν δυσαρέστηση και μετάνοια. Θέλουμε να είμαστε οικονομικοί και ρεαλιστές, αλλά ταυτόχρονα προτιμούμε να μην είμαστε ακριβοί στο πίτουρο και φτηνοί στο αλεύρι όταν πρόκειται για την ηρεμία και ευεξία μας. Για σύντομες πτήσεις φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για άνεση και κομφόρ, αφού και η φθηνότερη πτήση μπορεί να είναι εύκολα υποφερτή (προσοχή όμως μην πληρώσετε τις αποσκευές ή κάποιο άλλο τίμημα). 

Πρόσθετο στρες δεν είναι απαραίτητο όταν ταξιδεύουμε, συνεπώς παρακάτω θα δούμε 5 κόλπα, hacks και πληροφορίες που σκοπεύουν να βελτιώσουν την εναέρια (και προ-εναέρια) εμπειρία μας:

  1. Χρησιμοποιήστε όλες τις επιλογές σας (πρακτορεία και ίντερνετ)

Η καλύτερη χρήση των ελεύθερων επιλογών, είναι όταν μπορούμε να βρούμε την χρυσή τομή και των δύο. 

Μπορούμε να συνδυάσουμε την άνεση και εξυπηρέτηση ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου, με τις καλύτερες τιμές του ίντερνετ. Ξεκινήστε με το να κάνετε την έρευνα αγοράς σας στο ίντερνετ, βρίσκοντας τις καλύτερες τιμές και τον τρόπο μετάβασης που επιθυμείτε. Αξιοποιήστε μετά τις γνώσεις και υπηρεσίες ενός καλού ταξιδιωτικού πρακτορείου: μπορούν να σας προσφέρουν γνώσεις, προτάσεις, και να πάρουν από τα χέρια σας μεγάλο κομμάτι της παραπάνω έρευνας, επικοινωνίας και ενέργειας που χρειάζεται η οργάνωση ενός ταξιδιού. Με γνώση της αγοράς και των τιμών, μπορείτε να επισκεφτείτε πρακτορεία και να διαπραγματευτείτε προσφορές, ανέσεις και πακέτα που θα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, προτάσεις για μέρη επίσκεψης, έξτρα κρατήσεις και πολλά άλλα. Δε θα χρειαστεί να ανησυχείτε για πληροφορίες, μικρά γράμματα, αποσκευές, ακυρώσεις, και πολλά άλλα.

Η αρχική επίσκεψη σε πολλαπλά πρακτορεία με γερή διαπραγμάτευση και αποδεικτικά στοιχεία των τιμών από το ίντερνετ μπορεί συνεπώς να γλιτώσει πολλές ερχόμενες ώρες άλλων αναζητήσεων, επισκέψεων, χρόνου, λαθών και ταλαιπωρίας. 

  1. Εγγραφείτε στο πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας

Αν δεν έχετε ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας ή στον σύνδεσμο εταιρειών (Star Alliance, SkyTeam etc),  σκεφτείτε το σοβαρά. Συνδυάστε το με μελλοντικά σχέδια ή ταξίδια που σκέφτεστε. Για όσους συχνά πετούν από τον αερολιμένα Αθηνών, εταιρείες Star Alliance συνήθως καλύπτουν τα περισσότερα δρομολόγια (Miles & Bonus της Aegean, Miles & More της Lufthansa συμφέρουν και προσδίδουν αρκετά προνόμια). 

  1. Προτιμάτε τους απευθείας ιστότοπους των εταιρειών

Αν επιλέξετε να μην κλείσετε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, προτιμήστε να επιλέξετε την εταιρεία με την τιμή και προϋποθέσεις που προτιμάτε και κλείστε απευθείας από τον ιστότοπό της. Υπάρχουν πολλά προτερήματα στην απόκτηση αυτής της συνήθειας:

Πρώτον, η οικειοποίηση με τις διάφορες εταιρείες, τα ναύλα και τους προορισμούς τους θα μας δώσει καλύτερη γνώση του χώρου. Μπορούμε ύστερα να αναπτύξουμε την συνήθεια του να παρακολουθούμε συχνότερα τους επίσημους ιστότοπους για ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει συχνά μειωμένους ναύλους και πακέτα προσφορών που ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους κρατήσεων τρίτων.

Τέλος, η απευθείας κράτηση με την εταιρεία μας δίνει την ευελιξία του να έχουμε τον έλεγχο του ναύλου και των πολιτικών αλλαγής και ακύρωσης. Εάν κάτι συμβεί και ακυρωθεί η πτήση, χάσουμε την πτήση ή οτιδήποτε άλλο, η μεσολάβηση ενός website, με αμφίβολη εξυπηρέτηση πελατών, μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα και προβληματική.

  1. Ελέγξτε την πιστωτική κάρτα και την ασφάλειά σας 

Ανάλογα με την πιστωτική κάρτα που έχετε και το πακέτο ασφαλείας που έχετε αγοράσει, μπορεί να περιλαμβάνονται προνόμια όπως fast track security και πρόσβαση σε σαλόνια. Διαφορετικά, σκεφτείτε να γραφτείτε στο Priority Pass. Αυτή η συνδρομή παρέχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο για σαλόνια αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο. Αν αναρωτιέστε αν αξίζουν τα λεφτά, σκεφτείτε πόσο αξιολογείτε τον χρόνο και την ενέργειά σας, και ζήστε την εμπειρία άνετου ταξιδιού τουλάχιστον μία φορά πριν πάρετε περαιτέρω αποφάσεις. Το καινούριο σαλόνι της Aegean ειδικά, στον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη. 

  1. Κατεβάστε το πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήσει εκ των προτέρων:

Πολλοί επιβάτες έρχονται προετοιμασμένοι, με τις δικές τους ταινίες και ψυχαγώγηση έτοιμες. Αρκετές εταιρείες, με το κατέβασμα της εφαρμογής τους, διαθέτουν έτοιμη ποικιλία προγραμμάτων ψυχαγωγίας, που συχνά είναι πιο εύκολο να απολαύσετε αν το έχετε κατεβάσει εκ των προτέρων. Η Lufthansa FlyNet προσφέρει όλο το περιεχόμενο της για κατέβασμα, ενώ η Aegean διαθέτει μόνο τα περιοδικά προς το παρόν.  αεροπορικής εταιρείας πριν από την πτήση σας.

Ενσωματώνοντας αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τις συχνές (ή και πιο αραιές) πτήσεις σας πιο αποτελεσματικές και ευχάριστες.

Τέλος, μία κρυφή και μπόνους πληροφορία, που αρκετοί όμως μπορεί να γνωρίζουν ήδη: Ελέγξτε τις επιλογές αναβάθμισης στο αεροδρόμιο, ειδικά αν η πτήση δεν είναι πλήρως κλεισμένη. Μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες για αναβαθμίσεις της τελευταίας στιγμής με λογικό κόστος, και αν βρίσκεστε στο σαλόνι ως μέλος του προγράμματος της εταιρείας, θα προηγηθείτε.

ADVERTORIALS