Πώς να διασκεδάσετε στις πόλεις και σε όλη την ελληνική εξοχή και νησιά

Πώς να διασκεδάσετε στις πόλεις και σε όλη την ελληνική εξοχή και νησιά

Από νυχτερινή ζωή, παραλίες, ιστορία και κουλτούρα, η Ελλάδα διαθέτει όλο το φάσμα. Όπου και αν βρίσκεστε, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ελληνική ύπαιθρο και νησιά, τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να πάρετε γεύση από την ομορφιά της χώρας και τη γαλήνη, ή και αδρεναλίνη, του παρόντος. 

Χειμώνα και καλοκαίρι, και για όλες τις προτιμήσεις, συνδυασμός πληθώρας δραστηριοτήτων μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή μας με ατέρμονες εμπειρίες. 

Κάποιες σύντομες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο στην μετακορωναϊκή Ελλάδα:

Για όσους έχουν διάθεση να ταξιδέψουν

Εκατοντάδες νησιά, λίγα μόνο σαββατοκύριακα

Συχνά αφήνουμε ευκαιρίες να φεύγουν χωρίς να τις αδράξουμε. Η Ελλάδα έχει πάνω από 200 νησιά που αξίζουν επίσκεψη (1000αδες, για όσους έχουν το ανοιχτό πνεύμα να εξερευνήσουν και τα ακατοίκητα, με το νησί της Δήλου ένα από τα εντυπωσιακότερα). 

Ο χειμώνας είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δείτε τα νησιά και να ζήσετε σαν ντόπιοι. Πέραν από Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, είναι ευκαιρία να εξερευνήσετε νησιά κοντά και μακρινά. 

Κάθε νησί έχει τη δική του μοναδική γοητεία, αλλά και εξαιρετική κουζίνα. Κάθε σαββατοκύριακο αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε ένα σταδιακό island hopping (ένα τη φορά αρκεί αν διαθέτετε μόνο σαββατοκύριακα κάθε φορα). Θα γεμίσετε στα σίγουρα με μοναδικές παραστάσεις από φανταστικά τοπία, πολιτισμούς και πεντακάθαρα νερά.

Παραλίες όλο το χρόνο

Το καλοκαίρι η παραλία είναι απαραίτητη. Σχεδόν αναπόφευκτη θα έλεγε κανείς, ειδικά αν βρίσκεται σε παραλίες με κοσμοσυρροή. Η Ελλάδα φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της. Ακόμα και όταν πέσει η θερμοκρασία, καλό είναι να θυμόμαστε την χαλαρωτική δύναμη των γάργαρων νερών, και να δοκιμάσουμε τις ευεργετικές ικανότητες της χειμερινής κολύμβησης (φυσικά πριν από οποιαδήποτε καινούρια δραστηριότητα με έντονες συγκινήσεις, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας). 

Επισκεφθείτε τις ιαματικές πηγές και χαλαρώστε στα φυσικά λουτρά

Η Ελλάδα διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία ιαματικών πηγών, διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. Από τις πιο γνωστές είναι οι πηγές στο Λουτράκι, στην Αιδηψό, στα Καμένα Βούρλα, αλλά και στην Ικαρία. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αντιθέτως, ότι στη Λέσβο βρίσκεται η θερμότερη πηγή στον κόσμο, με θερμοκρασία 92 βαθμών Κελσίου. Ανεξαρτήτως παθήσεων και επιστημονικής τεκμηρίωσης, χαλαρώστε με ασφάλεια στα θεραπευτικά νερά και απολαύστε θεραπείες σπα.

Γευσιγνωσία κρασιού και συνεταιρισμοί κρασιού

Στην καρδιά πολλών ελληνικών χωριών με γόνιμο έδαφος, βρίσκονται πολλοί οινοπαραγωγοί. Περιηγηθείτε στις ελληνικές υπαίθρους, επισκεφτείτε τα ελληνικά οινοποιεία και συνεταιρισμούς και επιδοθείτε σε γευσιγνωσία κρασιού. Πολλές περιοχές παράγουν εξαιρετικά τοπικά κρασιά, με ιστορία και προστασία ονομασίας προέλευσης.

Αν είστε τυχεροί, ή αν το σχεδιάσετε, μπορείτε να βρεθείτε απευθείας σε μία τοπική γιορτή κρασιού. 

Επισκεφθείτε ιστορικά μνημεία:

Για όσους έχουν χορτάση από νησιά, παραλίες, φαγητό και ποτό, οι ιστορικοί χώροι της Ελλάδος ανυπομονούν όπως πάντα να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά τους. Η Ακρόπολη στην Αθήνα, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το παλάτι της Κνωσού στην Κρήτη είναι φυσικά απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας. Η Πελοπόννησος και τα νησιά είναι επίσης γεμάτα ατέρμονα μνημεία και ιστορία, από την Αρχαία Ολυμπία και της Μυκήνες, μέχρι τη Δήλο, παλαιά Κέρκυρα και Ρόδο. 

Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν συχνά αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, και μουσεία, η είσοδος είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου. Ισχύει για όσους χώρους ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. 

Για όσους θέλουν να μείνουν στα περίχωρα 

Ελληνική κουζίνα, έξω και μέσα στο σπίτι

Με όποια ελληνική κουζίνα και αν μεγαλώσαμε, υπάρχουν πάρα πολλές γεύσεις που δεν έχουμε ανακαλύψει. Δοκιμάστε παραδοσιακά πιάτα στις περιοχές που επισκέπτεστε. Εξερευνήστε τις τοπικές ταβέρνες για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. 

Μάθετε να φτιάχνετε ό,τι σας αρέσει μόνοι σας, στο σπίτι, για μία ακόμα μοναδικότερη εμπειρία. 

Πεζοπορία και εξερεύνηση της φύσης

Η Ελλάδα προσφέρει ποικίλα τοπία και όμορφα φυσικά τοπία. Πηγαίνετε για πεζοπορία στα βουνά, εξερευνήστε τα εθνικά πάρκα και κάνετε μία βόλτα σε οποιοδήποτε φυσικό τοπίο σας εμπνέει.

Μπείτε στους συνδέσμους του δήμου σας και οργανώσεων του ενδιαφέροντός σας, που προσφέρουν συνδυασμό εξορμήσεων και δραστηριοτήτων προσφοράς, ή αθλημάτων. 

Σπορ και δραστηριότητες στο νερό:

Παρά την αστυφιλία και αστικοποίηση, η Ελλάδα παραμένει ένα με τη θάλασσα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkelling), καταδύσεις και ιστιοπλοΐα. Πολλές παράκτιες περιοχές και νησιά παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αυτές τις δραστηριότητες, που μπορούν να γίνουν το καινούριο χόμπι σας, ή ακόμα και πάθος ή επάγγελμα. 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: σινεμά, θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ.

Κάθε Σαββατοκύριακο ανεξαιρέτως, θα βρείτε οποιαδήποτε πολιτισμική εμπειρία επιθυμείτε: από τα πιο παραδοσιακά φεστιβάλ εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις ελληνικές παραδόσεις, τη μουσική και το χορό, με ζωντανές παραστάσεις και πολιτιστικές γιορτές, μέχρι συναυλίες όλων των μουσικών ειδών, θεατρικές παραστάσεις και πολλές σινεματικές εμπειρίες. 

Νυχτερινή ζωή και επαναφόρτιση

Το Σαββατοκύριακο πάνω από όλα είναι καιρός για να ακούσουμε τις ανάγκες μας, να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, και να προετοιμαστούμε για τα όσα έρχονται. 

Η ανάγκη είναι κάτι προσωπικό και ατομικό, οπότε δεν χρειάζεται να ακολουθούμε όλοι τον ίδιο δρόμο, διότι αργά ή γρήγορα θα χαθούμε, και πρωτίστως δε θα μάθουμε το τι μας κάνει να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια και μας γεμίζει.

Για όσους επιθυμούν να ξεδώσουν, η έντονη νυχτερινή ζωή σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ή η Μύκονος είναι αυτό που πρέπει. Επισκεφθείτε μπαρ, κλαμπ και παραδοσιακές ταβέρνες για μια ζωντανή βραδιά. Μπουζούκια και ξενυχτάδικα είναι επίσης διαθέσιμα.

Η νυχτερινή ζωή μπορεί να εμπλουτιστεί με φίλους, δραστηριότητες, και νέες εμπειρίες. 

Στον καιρό του online dating και online networking, η διασκέδαση στις πόλεις με φίλους και υποψήφιους συντρόφους είναι πλέον εύκολη. Οι συναντήσεις μέσα στο πλήθος προσδίδουν ασφάλεια. Το άτομο που μόλις γνώρισες από το Omegle.com, Tinder, Βοο, Bazoocam.org, ή και το Badoo, είναι αγνώστου προελεύσεως.

Στην χειρότερη των περιπτώσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε ωραία μέρη, να γευθείτε νέα πιάτα και να περάσετε καλά, χωρίς να ξαναϊδωθείτε.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, θα μπορείτε να ξαναβρεθείτε πιο ιδιωτικά.

Επομένως είναι σημαντικό, ανερξαρτήτως αποτελέσματος, να έχετε αφιερώσει πολλά Σαββατοκύριακα στο να γνωρίσετε, και να ξεχωρίσετε, τα πρέπει και τα θέλω σας. Να έχετε οργανώσει και σταθεροποιήσει τη διατροφή και άσκησή σας, και να έχετε βρει και επιλέξει τις δραστηριότητες που σας γεμίζουν σαν οντότητα, ανεξαρτήτως του άλλου ατόμου. 


Σας έχουμε παραθέσει κατά τη διάρκει όλου αυτού του άρθρου, πολλές προτάσεις και ευκαιρίες που πιθανότατα θα σας προσδώσουν νόημα, κάθαρση, συλλογισμό, και, τελικώς, διασκέδαση σε όλα τα επίπεδα.

ADVERTORIALS