Από το 2026 θα είναι άκυρες οι παλιές ταυτότητες -Ξεκινά 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση των νέων

Από το 2026 θα είναι άκυρες οι παλιές ταυτότητες -Ξεκινά 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση των νέων
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, τόνισε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δε θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο όνομα επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», σημείωσε ενδεικτικά.

Ο υπουργός έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές ευαισθησίες καλώντας την εκκλησία να «αποκρούσει κάθε προσπάθεια που κινείται στη σφαίρα του σκοταδισμού».
 
 
protothema.gr
ADVERTORIALS