Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών. 

Να σημειωθεί πως η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των πιο ευάλωτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.Tα στοιχεία του προϋπολογισμού έδειξαν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που θα μπορούσε να κατευθυνθεί στη στήριξη των πολιτών και ειδικότερα να υπάρξει μια παράταση του market pass.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο μήνα και μέσα σε έναν μήνα το ρύζι ακρίβυνε κατά 5,4%, το αλεύρι κατά 8%, το ελαιόλαδο κατά 4,4% οι πατάτες κατά 4,3%, τα αυγά κατά 4%, τα νωπά φρούτα κατά 7,6%, τα παγωτά κατά 5,4% και τα αναψυκτικά ακρίβυναν κατά 5,3%.

Τον Μάιο, οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις εντοπίζονταν στα γαλακτοκομικά και στα αυγά (18%), στα έλαια και λίπη (15,8%), σε καφέ-κακάο-τσάι (13,2%), στα κρέατα (11,9%), στο ψωμί και στα δημητριακά (11,1%).

Τη Δευτέρα καταβάλλεται και η τελευταία δόση για το «market pass» και έτσι πλέον εξετάζεται σοβαρά η τρίμηνη παράτασή του και εάν χρειαστεί θα επεκταθεί περαιτέρω στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως για το «market pass» η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Το μηνιαίο όριο αγορών επί του οποίου ένα νοικοκυριό λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Πηγή: moneyreview.gr

ADVERTORIALS