Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές

Οι υπουργοί και υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης, στελέχη που συνεχίζουν σε θέσεις ευθύνης αλλά και νέα πρόσωπα που δοκιμάζονται για πρώτη φορά, βρέθηκαν στα υπουργεία τους μετά την ορκωμοσία για την τυπική ανάληψη των καθηκόντων τους. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-1

Ύστερα από έναν μήνα υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι σύντομοι απολογισμοί έδωσαν τη θέση τους στη συνοπτική παρουσίαση των προτεραιοτήτων και των μεσομακροπρόθεσμων σχεδίων από τα νέα επιτελεία. 

Υπουργείο Εξωτερικών – Γεραπετρίτης: Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα παραμείνει μία πολιτική αρχών

Ο Βασίλης Κασκαρέλης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στον Γιώργο Γεραπετρίτη που χαρακτήρισε τον πρώην, υπηρεσιακό υπουργό έναν από τους «σοφότερους διπλωμάτες» της χώρας. 

Ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο, που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Ο νέος υπουργός διαβεβαίωσε πως η εξωτερική πολιτική της χώρας θα παραμείνει μία πολιτική αρχών.

Υπουργείο Υγείας – Χρυσοχοΐδης: Ανεπίλυτα πολλά, κρίσιμα ζητήματα

Ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από την υπηρεσιακή υπουργό, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου χαρακτηρίζοντας «ύψιστη τιμή» την ανάθεση του υπουργείου από τον πρωθυπουργό Κυριακή Μητσοτάκη. 

Προανήγγειλε την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, 10.000 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων. 

Πρόσθεσε ωστόσο πως «πολλά και κρίσιμα ζητήματα στον χώρο της Υγείας παραμένουν ανεπίλυτα», μιλώντας για τις αναμονές στα χειρουργεία και τις καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ. Ο υπουργός χαρακτήρισε προτεραιότητα τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη συνοχή του συστήματος.

Υπουργείο Εσωτερικών – Κεραμέως: Αύξηση μισθών στο Δημόσιο

 

Αύξηση μισθών στον δημόσιο τομέα, σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης και καθιέρωση κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας, προανήγγειλε από τη μεριά της η νέα υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, υποσχόμενη παράλληλα επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων. 

Στην τελετή, η κα. Κεραμέως, ευχαρίστησε την υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού «για την άψογη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων».

 

Υπουργείο Ανάπτυξης – Σκρέκας: Θα συνεχιστούν μέτρα όπως το «καλάθι του νοικοκυριού»

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, όπως είπε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε, εργαλεία όπως «το καλάθι του νοικοκυριού» βοήθησαν στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προσέθεσε ότι παρόμοια μέτρα θα συνεχιστούν. Πιο αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως είπε ο νέος υπουργός. 

 
 

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία», σημείωσε. «Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον». 

Υπουργείο Οικονομίας – Χατζηδάκης: Περισσότερα έσοδα, περισσότερες επενδύσεις

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Θεόδωρο Πελαγίδη.

Στις προτεραιότητες του νέου επιτελείου είναι η άνοδος του ΑΕΠ κατά 3%, στόχος θα βοηθήσει και «στην αύξηση των μισθών κατά 25%». Είπε πως θα συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα τους επόμενους μήνες.

 

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η «υγεία» του τραπεζικού συστήματος, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων καθώς και της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, είναι επίσης στη λίστα του κ. Χατζηδάκη, με στόχο «περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις».

kathimerini.gr

ADVERTORIALS