Κηδεμόνες σκολίωσης πλάτης και κηδεμόνες κύφωσης: Πότε επιλέγουμε τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη

Κηδεμόνες σκολίωσης πλάτης και κηδεμόνες κύφωσης: Πότε επιλέγουμε τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη

Κηδεμόνες σκολίωσης πλάτης και κηδεμόνες κύφωσης: Πότε επιλέγουμε τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη

Ακούμε συχνά για κηδεμόνες σκολίωσης και κηδεμόνες κύφωσης, ορθοπεδικά είδη που αφορούν παθήσεις της πλάτης και πολλές φορές επιλέγονται σε ορισμένους ασθενείς από την εφηβική ή ακόμη και την παιδική τους ηλικία. Ειδικά ο ορθοπεδικός κηδεμόνας πλάτης για σκολίωση διατίθεται και για παιδιά, καθώς αυτά εμφανίζουν πολύ συχνά την συγκεκριμένη ορθοπεδική πάθηση που απαιτεί την άμεση αντιμετώπισή της από νωρίς. Αντίστοιχα και ο κηδεμόνας κύφωσης, είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για κύφωση πλάτης και στους ενήλικες, αφού βοηθάει σημαντικά σε μία ανώδυνη καθημερινότητα.

Στο κατάστημα με ορθοπεδικά είδη orthoway, θα βρείτε κηδεμόνες σκολίωσης για παιδιά αλλά και ενήλικες, ενώ ο κατάλληλος κηδεμόνας κύφωσης, ειδικά σχεδιασμένος για κύφωση πλάτης, διατίθεται σε διαφορετικούς τύπους, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη αντιμετώπιση που προβλήματος.

Πότε όμως μας συστήνει ο γιατρός τα συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη; Ας δούμε μερικά στοιχεία για σκολίωση και για κύφωση που θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν επιλέξουμε τους κατάλληλους κηδεμόνες.

Περιστροφή

Η σκολίωση μία πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη συστρέφεται και καμπυλώνεται στο πλάι. Μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, από μωρά έως ενήλικες, αλλά πιο συχνά ξεκινά να εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών. Σε αρκετές περιπτώσεις, η σκολίωση μπορεί να βελτιωθεί με ασκήσεις και αν είναι ήπια μπορεί να υποχωρήσει κατά την ενηλικίωση του ατόμου. Αν ωστόσο η σκολίωση παρουσιάζει πολύ έντονη κλίση, που ξεπερνάει τις 30-40 μοίρες, με αποτέλεσμα ο ένας ώμος να είναι σε διαφορετικό ύψος από τον άλλο, ή το άτομο να αντιμετωπίσει πόνους στην πλάτη, τότε μπορεί να δώσουν λύση οι κηδεμόνες σκολίωσης.

Ο ορθοπεδικός κηδεμόνας πλάτης για σκολίωση διατίθεται και για παιδιά και στα ορθοπεδικά κέντρα Τζαγκαράκης, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι να διαλέξετε ανάλογα τις ανάγκες του ασθενούς και την ηλικία του.

53ρεφδσ.png

Κυρτή πλάτη

Η κύφωση είναι η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης που κάνει το πάνω μέρος της πλάτης να φαίνεται πιο στρογγυλεμένο από το κανονικό. Όλοι έχουν κάποιο βαθμό καμπυλότητας στη σπονδυλική στήλη τους. Ωστόσο, μια καμπύλη μεγαλύτερη από 45 μοίρες θεωρείται κύφωση και μπορεί να προκαλεί πόνο στην πλάτη και αίσθημα κόπωσης. Ο κηδεμόνας κύφωσης είναι η ιδανική αντιμετώπιση για κύφωση πλάτης και μπορεί να υποστηρίξει κάθε μορφή του ορθοπεδικού προβλήματος, φέρνοντας τη σπονδυλική στήλη στη φυσιολογική της θέση.

Όλοι οι κηδεμόνες για σκολίωση και για κύφωση που θα βρείτε στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης είναι κομμένοι με λέιζερ για μεγάλη ακρίβεια, ώστε να πάρουν το σχήμα του σώματος του ασθενούς και να επαναφέρουν τη σπονδυλική του στήλη στη σωστή ισορροπία.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα Orthoway και βρείτε κηδεμόνες σκολίωσης και για παιδιά αλλά και κηδεμόνες κύφωσης από τα κορυφαία ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης.

ADVERTORIALS