Είδη μπάνιου και υγιεινής

Είδη μπάνιου και υγιεινής

ΕΙΔΗ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Όλα τα σπίτια σίγουρα δεν είναι ίδια και το κάθε ένα εμφανίζει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Αυτές οι διαφοροποιήσεις άλλωστε είναι που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά και ιδιαίτερα. Έτσι, ανάλογα το σπίτι συναντούμε διαφορετικούς χρωματισμούς στους τοίχους, έπιπλα, συσκευές, μεγάλα ή μικρότερα μπαλκόνια, διακόσμηση κλπ. Για προσπαθήστε όμως να θυμηθείτε κάτι σημαντικό. Ποιο είναι το μέρος που παρατηρείτε λιγότερο όταν κάποιος φίλος ή συγγενής σας ξεναγεί στο σπίτι του; Υπάρχει ένα «δωμάτιο» στο οποίο ουκ ολίγες φορές ντρεπόμαστε να μπούμε και μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Ο λόγος φυσικά για το μπάνιο.

Γιατί όμως δίνουμε λίγη έως και καθόλου σημασία σε έναν τέτοιο χώρο; Μήπως δεν τον χρησιμοποιούμε καθημερινά; Μήπως δεν είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευεξία μας; Μήπως δεν αξίζει την προσοχή μας; Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι «φυσικά, ναι». Αν λοιπόν είστε στην αναζήτηση επίπλων μπορείτε να εμπιστευθείτε τους καλύτερους. Εκτός από ντουλάπες ή έπιπλα από την εταιρεία Welhome μπορείτε να βρείτε και έπιπλα μπάνιου αλλά και είδη υγιεινής. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποια είναι αυτά τα είδη που θα ομορφύνουν το μπάνιο μας αλλά θα κάνουν και την καθημερινότητα μας πιο απλή και πιο εύκολη.

Ας ξεκινήσουμε από τον πάγκο που τοποθετείται στα περισσότερα μπάνια στις μέρες μας. Αυτός μπορεί να έχει νιπτήρα, καθρέπτη ή/και στήλη. Φυσικά, η στήλη σε ένα μπάνιο μπορεί να τοποθετηθεί και σε μεταγενέστερο στάδιο ανάλογα με τις ανάγκες μας αλλά και το μέγεθος του μπάνιου μας. Η τιμή για ένα πλήρες σετ ξεκινά από τα 150€ περίπου και να φτάσει έως και τα 3.000€. Αυτά τα έπιπλα μπάνιου μπορούν είτε να τοποθετηθούν στον τοίχο (επιτοίχια) είτε στο δάπεδο (επιδαπέδια). Θα πρέπει να θυμόμαστε βέβαια ότι τα έπιπλα που τοποθετούνται επιδαπέδια μας δίνουν περισσότερες εναλλακτικές όταν πρόκειται να σκουπίσουμε, να σφουγγαρίσουμε ή να πραγματοποιήσουμε άλλες εργασίες, οπότε θα πρέπει να κινηθούμε αναλόγως.

Όσον αφορά στο μήκος του πάγκου αυτό συνήθως κυμαίνεται από μισό μέτρο έως και 1 μέτρο και 20 εκατοστά αν μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο μπάνιο. Σχετικά με τις αποχρώσεις των επίπλων συνήθως κυριαρχούν το λευκό, το γκρι, το καφέ και το μπεζ χωρίς να αποκλείονται και άλλοι χρωματισμοί όπως το μαύρο, το μπλε, το πράσινο κ.ά. Συνήθως επιδιώκεται ένας συνδυασμός με τα πλακάκια που έχουμε επιλέξει για το μπάνιο μας ή μιας πλήρης αντίθεση που θα προσφέρει μια διχρωμία. Καλό είναι το τελικό αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνει πάνω από δύο ή τρία χρώματα αλλιώς κινδυνεύουμε να περάσουμε στη «ζώνη» του κιτς. Το πολύ δεν είναι απαραίτητα καλό έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και μάλλον είχαν απόλυτο δίκιο.

Το βάθος των επίπλων μπάνιου είναι πάντα 45 εκατοστά οπότε εκεί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Πληθώρα επιλογών ωστόσο επικρατεί σε έναν άλλο τομέα. Μιλάμε φυσικά για τις αποχρώσεις του ξύλου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε, να αναφέρουμε απλώς ενδεικτικά ότι συνήθως υπάρχουν διαθέσιμες οι χροιές δρυς, φυσικό, wenge, σταχτί, μόκα και πολλές άλλες. Ο τόνος του ξύλου συνήθως δεν επηρεάζει την τιμή του επίπλου εκτός και είναι κάτι δυσεύρετο ή εξεζητημένο.

Κλείνοντας, θα ήταν καλό να μιλήσουμε για τις μπαταρίες μπάνιου. Παρότι συχνά συγκαταλέγονται στα αξεσουάρ, μόνο ως τέτοια δεν μπορούμε να τις θεωρήσουμε. Είναι ουσιαστικά οι βρύσες που χρησιμοποιούμε στις μπανιέρες και στις ντουζιέρες μας για να κάνουμε μπάνιο ή ντους. Αυτές μπορεί να είναι επιδαπέδιες ή επικαθήμενες αλλά πιο συχνά είναι επιτοίχιες καθώς οι συγκεκριμένες είναι και οι πλέον βολικές. Οι τιμές τους ξεκινούν από 15-20€ αλλά μπορούν να «αγγίξουν» ακόμα και τις 2.000€. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί κατά την επιλογή τους έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα από άλατα ή το να στάζει κάποια μπαταρία όλη μέρα σπαταλώντας πολύτιμους πόρους.

ADVERTORIALS