Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω των κλιματιστικών; Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω των κλιματιστικών; Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Για τη σύνδεση της διασποράς του κορωνοϊού με τα κλιματιστικά αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας στάθηκε στα αεροσταγονίδια που μεταδίδονται ενδεχομένως και μέσω των κλιματιστικών μηχανημάτων σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους. Όπως είπε τα σταγονίδια πέφτουν στα 2 μέτρα και εξαφανίζεται ο ιός.

Την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται τα κλιματιστικά στην ανακύκλωση, και πρόσθεσε πως προτιμά το ανοικτό παράθυρο και τον καλό εξαερισμό του δωματίου. «Προτιμούμε τα ανοιχτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας, από τα κλιματιστικά, ειδικά όταν υπάρχει ασθενής στο σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ναι μπορεί να σημαίνει ότι όσο λιγότερο χρησιμοποιείται τόσο το καλύτερο, ειδικά εάν στον χώρο υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού» συνέχισε.

Ακόμη έκανε γνωστό ότι υπάρχουν επιστημονικές ομάδες στη χώρα μας που μελετούν τη σχέση κορωνοϊού - κλιματιστικού. Μάλιστα είπε πως οι συγκεκριμένες ομάδες βρήκαν ότι σε κάποια κλιματιστικά βρέθηκαν ίχνη, όταν υπήρξε θετικό κρούσμα.

ADVERTORIALS