O Κωακός λαός έχει ξεπεράσει τα όρια του.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

O Κωακός λαός έχει ξεπεράσει τα όρια του.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι  όσον αφορά στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό  του παραλογισμού και ότι εξαιτίας της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής, οι τοπικές κοινωνίες πληρώνουν το λάθος μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση προς διακινητές και μετανάστες ότι μπορούν να έρχονται  χωρίς περιορισμούς στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες  πορεύονται χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό,  σε ένα θέμα   κορυφαίας εθνικής σημασίας,αυτό της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με απρόβλεπτες συνέπειες.

 Η αδυναμία αντιμετώπισης του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος προς  στο νησί μας  από τα παράλια της Τουρκίας αναδεικνύεται σε βραδυφλεγή βόμβα. 

 Ο αριθμός των μεταναστών  έχει ξεπεράσει τις  δυνατότητες υποδοχής που έχει  η  Κως, αφού σήμερα 12/08/2015 στο νησί μας φιλοξενούνται περί τους 7000 παράτυπους μετανάστες – πρόσφυγες. Αυτή τη στιγμή  στην  Κω υπάρχει εν δυνάμει μια  ωρολογιακή βόμβα που πολλοί υποτιμούν αλλά θα είναι πολύ αργά αν  εκραγεί . 

 Η  κυβέρνηση , μέσω των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, οφείλει να γνωρίζει ότι ο φιλήσυχος και φιλόξενος λαός της Κω, δε βλέπει τους μετανάστες όπως τους βλέπει η αρμόδια  υπουργός, ως παραξενιά που θα αναπτύξει τον τουρισμό, αλλά ότι κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες  για να απαλύνει τη δυστυχία τους .

Όμως,  ο Κωακός λαός έχει ξεπεράσει τα όρια του.

Πολιτικά παιχνίδια πάνω σε  βασανισμένες  ζωές αλλά και στη  ζωή των κατοίκων του νησιού μας ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. Δύσκολο το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά  η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση τώρα. Διαφορετικά  ας παραιτηθεί!

ADVERTORIALS