Η Βλακεία είναι ανίκητη.Πρώτα το ''κρoύσμα'' χολέρας και μετά η επίθεση στο Δήμαρχο Κω

Η Βλακεία είναι ανίκητη.Πρώτα το ''κρoύσμα'' χολέρας και μετά η επίθεση στο Δήμαρχο Κω

Τις τελευταίες εβδομάδες όλη η Ελλάδα,και όχι μόνο,έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Κω και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου τα οποία δέχονται καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες.

Αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι ένα διεθνές ζήτημα,όπως επίσης αναγνωρίζεται ότι η διακίνηση των λαθρομεταναστών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεργασία κάποιων ...Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ,τουλάχιστον στη δική μας μικρή κοινωνία, που να μη στέκεται με σεβασμό μπροστά στη δυστυχία αυτών των ανθρώπων.

Με ευχολόγια όμως και φιλάνθρωπη διάθεση δεν μπορεί να λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης μιας τέτοιας κατάστασης που θα αφήνει όλους ευχαριστημένους στις επιδιώξεις τους. Οι χιλιάδες μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική από το κράτος διαχρονικά που από ότι φαίνεται πιστεύει ότι το πρόβλημα λύνεται στις εξαγγελίες των πολιτικών.

Τις τελευταίες ημέρες η Κως έχει υποστεί δυσφήμιση όχι μόνο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης (μέχρι τουλάχιστον την μετάφορά των μεταναστών στο ΚΑΠΤΕΝ ΗΛΙΑΣ) αλλά και λόγω ψευδών ειδήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε μη ειδησεογραφικά και σίγουρα μη έγκυρα blogs.

Το πρώτο τραγικό δημοσίευμα το οποίο ''έσπειρε'' τον τρόμο και αναστάτωσε όπως είναι φυσικό του Κώους και όχι μόνο,ήταν το αναληθές δημοσίευμα σχετικά με την ''είδηση'' ότι βρέθηκε μετανάστης στην Κω ,ο οποίοςπάσχει από χολέρα.Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και το νοσοκομείο της Κω εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορηματικά δηλώνει πως δεν υπήρξε τέτοιο κρούσμα.

Η συγκεκριμένη είδηση όμως με την βοήθεια των social media έκανε τον γύρο της Ελλάδας προκαλώντας πανικό στους πολίτες και μεγάλο πλήγμα στην τουριστική Κω.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά δημοσίευμα που παρουσιάζει τον Γ. Κυρίτση,τον Δήμαρχο της Κω,ως κατα συρροή δολοφόνο.Ο κ. Παναγιώτης Χατζηστεφάνου προχώρησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα λέγοντας ότι ο Δήμαρχος της Κω διατάζει να πεθάνουν της δίψας οι ναυαγοί πρόσφυγες.Η συγκεκριμένη είδηση πάλι με την βοήθεια των social media αλλά και διάφορων blogs,έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Δήμαρχο γιατί αν είχε ειπωθεί πρώτο το kosnews24.gr θα κατέκρινε μια τέτοια δήλωση και μάλιστα με πιο σκληρό τρόπο.

Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά η Κως παρουσιάστηκε ως ένα νησί ρατσιστών,ένα νησί στο οποίο ζουν άνθρωποι χωρίς αξίες και ιδανικά.Ο θεσμός του Δημάρχου δέχθηκε επίθεση για κάτι το οποίο δεν ειπώθηκε ποτέ και το brand name της Κω όλο και υποβαθμίζεται.Σε τέτοια δημοσιεύματα δεν χωρούν πολιτικά τρικ καθώς όσοι διαβάζουν μια τέτοια είδηση και δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν μένουν στο όνομα του Γ. Κυρίτση αλλά στην ιδιότητα του Δημάρχου,κάτι που δεν τιμάει κανέναν Κώο ό,τι και αν ψήφισε στις δημοτικές εκλογές.

ADVERTORIALS