1642 συμπολίτες μας έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείο της Κω.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

1642  συμπολίτες μας έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείο της Κω.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

1.642  συμπολίτες έχουν ψηφίσει μέσω διαδικτύου το ψήφισμα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο μας.Σκοπός του ψηφίσματος είναι οι Κώοι να στείλουμε το μήνυμα στην πολιτική και πολιτειακή  ηγεσία του τόπου ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο,αφού οι ελλείψεις στο προσωπικό,στις υποδομές και στην οργάνωση είναι τεράστιες με αποτέλεσμα το νησί του Ιπποκράτη να μην έχει το νοσοκομείο που αξίζει στους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κω για τις διακοπές τους.

Για να ψηφίσετε πατήστε εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ψήφισμα

 

Γιατί είναι σημαντικό;

Χάθηκε άλλη μία ζωή.. ακούει κανείς;;

Ένα μόλις 18 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του... Γιατί;; Κακή οργάνωση; Έλλειψη υποδομών; ή μήπως έλλειψη προσωπικού;
Κι όμως στο νησί του Ιπποκράτη τίποτα από αυτά δε λειτουργεί. Το υγειονομικό σύστημα καταρρέει και τίποτα δεν γίνεται..
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος ντόρος γίνεται γύρω από το νοσοκομείο μας και το νησί. Εντούτοις, την επόμενη μέρα και πάλι σιωπή.. Ποιος επιτέλους θα αναλάβει ευθύνες.. Εκπέμπεται σήμα κινδύνου, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν ουρές και ταλαιπωρία, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υποδομών και οργάνωσης.
Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η πολύωρη καθήλωση ασθενών, επειδή δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς για να τους μεταφέρουν, ενώ τα ασθενοφόρα και οι οδηγοί μετρημένοι στα δάχτυλα. Επιπλέον, η αγωνιώδης αναζήτηση γιατρών ή προσωπικού, αφού ειδικά στη νυχτερινή βάρδια ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 20 ασθενείς.

Τέσσερα χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο μας, αλλά παρά τις προσπάθειες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Το ίδιο σενάριο και σε άλλες ειδικότητες. Ένας καρδιολόγος και ένας ακτινολόγος σηκώνουν στις πλάτες τους ολόκληρο νοσοκομείο. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια να καλύψουν τις ελλείψεις, παραμερίζοντας την προσωπική τους ζωή πολλές φορές και τις οικογένειες τους. Τί περιμένουν οι αρμόδιοι;;

Δυστυχώς, η μεταφορά με ΕΚΑΒ στην Αθήνα δεν είναι η λύση. Ο χρόνος που μεσολαβεί στοιχίζει ζωές.

Με αφορμή την κάτωθι ανάρτηση στο fb πήραμε πρωτοβουλία στη δημιουργία ψηφίσματος. Κάντε κλικ εδώ.

Σήμερα στην Κω ήταν μια πολύ πολύ λυπηρή μέρα, για τους γονείς του μικρού Λουκά, Sarah και Δημήτρη και για όσους παρεβρέθηκαν στην κηδεία του μικρού αγγέλου που ήταν μόλις 18 μηνών. Είπα και εγώ το τελευταίο αντίο στον μικρό φίλο του γιου μου, που μέχρι την ημέρα πριν το θάνατο του παίζαμε μαζί.
Ο Λουκάς ήταν ένα πολύ ευχάριστο και χαμογελαστό παιδάκι που δυστυχώς Παρασκευή απόγευμα αρρώστησε με ψιλό πυρετό και δυσκολία αναπνοής και οι γονείς του το πήγαν σε ιδιωτικό παιδίατρο εκτός νοσοκομείου, λόγω του ότι δεν υπάρχει παιδίατρος. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Κω στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως ο μικρός δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο της Αθήνας και απεβίωσε. Έκαναν ότι μπορούσαν όταν έφτασαν αλλά μάταια.
Δεν ξέρουμε ακόμα τα ακριβή αιτία θανάτου. Αν όμως υπήρχε ένα σωστό και λειτουργικό νοσοκομείο στο νησί μας μπορεί να υπήρχε και σήμερα ο μικρός Λουκάς.
Χάνεται πολύτιμος χρόνος για την μεταφορά των ασθενών στα σωστά νοσοκομεία.
Θέλω να ζητήσω από όσους το διαβάσουν να το μοιραστούν στην σελίδα τους ώστε να ακουστεί. Τέρμα η σιωπή πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε όλοι μας στην Κω. Έχω και εγώ παιδιά και δεν γίνεται να φοβάμαι συνέχεια μην τυχόν και πάθουν κάτι. Τέρμα.. όχι αλλά θύματα λόγω έλλειψης σωστής λειτουργίας του νοσοκομείου, φτάνει...
Θέλω να μαζέψουμε όσες φωνές γίνετε να μας ακούσουν όλοι, ο πρωθυπουργός και τα κανάλια αν χρειαστεί.
Φτάνει πια....

Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις και χρηματοδότηση ώστε να παρέχονται αξιοπρεπώς οι υπηρεσίες υγείας.

ADVERTORIALS