Δίνουν 20.000 ευρώ για κάθε αεροδιακομιδή ενώ θα μπορούσαν να έχουν όσους γιατρούς χρειάζονται.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

Δίνουν 20.000 ευρώ για κάθε αεροδιακομιδή ενώ θα μπορούσαν να έχουν όσους γιατρούς χρειάζονται.Γράφει ο Γ. Λιοδάκης

Για ακόμα μια φορά πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια ημέρα 4 αεροδιακομιδές από την Κω στην Αθήνα (4 ανηλίκων), κάτι που είναι συχνό φαινόμενο,  εδώ και αρκετό καιρό,  αφού κάθε 2-3 ημέρες πραγματοποιούνται αεοροδιακομιδές από την Κω στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη .

Συζητώντας  με  ιατρό του νοσοκομείου της Κω ,μου  ανέφερε ότι   το κόστος μιας αεροδιακομιδής  κειμένεται γύρω στις  20.000 ευρώ. Αυτή είναι και η πραγματικότητα.  Οι 3 αεροδιακομιδές που πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα κοστίζουν  60. 000 ευρώ.  

Είμαστε σίγουροι ότι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν αυτό  το γνωρίζουν  πολύ καλά .  Τι είναι αυτό  όμως  που τους κάνει να προτιμούν  να δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για διακομιδές ασθενών,     αντί  με τα χρήματα αυτά να στελεχώσουν το νοσοκομείο με το κατάλληλο  προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο μας  να μην παρουσιάζει αυτήν την τραγική εικόνα; Ας μην τα αποδίδουμε όλα στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα μνημόνια .

Καιρός να καταλάβουμε ότι τα μεγάλα λόγια, οι προσωπικές φωτογραφίες των πολιτικών αλλά και των φορέων του τόπου μας   με τον εκάστοτε υπουργό υγείας , οι συσκέψεις και τα δελτία τύπου δεν φέρνουν αποτελέσματα. Το νοσοκομείο μας θα υποβαθμίζεται  κάθε μέρα και περισσότερο  και   κάτοικοι και επισκέπτες   θα   διαπιστώνουν με φόβο  ότι στο νησί του  Ιπποκράτη η  περίθαλψη  έπαψε να είναι δικαίωμα.  

Η βασική αιτία του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η δημόσια   περίθαλψη στο νησί μας ,   είναι ο πολιτικός  επαρχιωτισμός των πολιτικών,  των φορέων, αλλά και των κατοίκων του νησιού μας.    Το      «κατόπιν ενεργειών»  μου  «διευθετήθηκε το ζήτημα» τελείωσε. 

Επιτέλους θα βρεθούν    ιθύνοντες   στο νησί του Ιπποκράτη που θα  καταφέρουν να αναστρέψουν  την κατάσταση; Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε!!

ADVERTORIALS