Νίκη, φιέστα και απονομή πρωταθλήματος στον Ιπποκράτη

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ιπποκράτης που επικράτησε με 78-73 του Φοίβου για την 6η αγωνιστική της β’ φάσης του ανδρικού πρωταθλήματος.

main_03cb38adec7f860a8408e6ac85f5d988.jpg
banner_900x200-(7).gif
Αθλητικα Σάββατο, 10η Μαΐου 2025

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ιπποκράτης που επικράτησε με 78-73 του Φοίβου για την 6η αγωνιστική της β’ φάσης του ανδρικού πρωταθλήματος. Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθηκε η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ιπποκράτη πλέον να προετοιμάζεται για τα μπαράζ που οδηγούν στην Γ’ Εθνική. Παρόντες ήταν η Έπαρχος Κω, Ντίνα Σβύνου, ο αντιπεριφερειάρχης, Μπάμπης Ναβροζίδης και η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού και νεολαίας, Διονυσία Γιαννούλη ενώ την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Η ομάδα του Χρήστου Χήρα έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και αιφνιδίασε τον Ιπποκράτη Κω (2-10 στο 5’), με τους τυπικά γηπεδούχους να ανεβάζουν σταδιακά στροφές (8-10 στο 6’ και 12-15 στο 8’). Με βολές του Χρήστου, η ομάδα του Πέτρου Αργυρίου πέρασε μπροστά 17-15 και έκλεισε το α’ δεκάλεπτο με 20-17. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε, με τον Ιπποκράτη να έχει σταθερά ένα μικρό προβάδισμα (36-31 στο 16’), αλλά να νιώθει πάντα την καυτή ανάσα του Φοίβου (36-35) και το ημίχρονο να τελειώνει με 42-37.

Όσες φορές προσπαθούσε να απομακρυνθεί ο Ιπποκράτης, άλλες τόσες πλησίαζε ο Φοίβος… Το σκορ έγινε 49-43 (25’) και 54-48 (27’), με τον Φοίβο να βρίσκει λύσεις και να μειώνει αρχικά σε 56-53 και να ισοφαρίζει με βολές του Σακελλαρόπουλου (59-59), ενώ το γ’ δεκάλεπτο τελείωσε με μία βολή του Βάση (60-59).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο (65-63 στο 32’), με τον Ιπποκράτη να κάνει το 72-69 με δύο βολές του Σκούφη. Ο Φώτης μείωσε σε 72-71 (37’) και ο Σκούφης με καθοριστικό δίποντο έκανε το 74-71. Ο Φώτης στάθηκε άτυχος σε τρίποντο, αφού η μπάλα μπήκε και… βγήκε, ενώ μετά το επιθετικό ριμπάουντ, ο Σακελλαρόπουλος αστόχησε σε τρίποντο. Ο Χρήστου έχασε δύο διαδοχικά σουτ για τον Ιπποκράτη και ο Κεφάλας αστόχησε σε τρίποντο (1.30’ πριν το τέλος), όπως και ο Σουλιώτης αμέσως μετά.

Ο Τριτσάρης με κρίσιμο καλάθι έδωσε παράσταση νίκης στον Ιπποκράτη (76-71) για να κάνει λάθος ο Γρηγοριάδης στα 31’’. Ο Σκούφης με δύο βολές στα 20’’ διαμόρφωσε το 78-71 για να πετύχει καλάθι στο τέλος ο Καλλούδης και να κάνει το 78-73. Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Χρήστου και βοήθησαν στο σκοράρισμα οι Σκούφης, Γερογιάννης και Βάση. Από τον Φοίβο κορυφαίος ήταν ο Κεφάλας και με συνέπεια σκόραραν οι Φώτης, Μπίρμπας και Σουλιώτης.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 20-17, 42-37(ημ.), 60-59, 78-73
Διαιτητές: Πατμίου- Νικολάου

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Αργυρίου): Δρόσος Ζ. 3(1), Βάση 11(2), Χρήστου 27(3), Σκούφης 15(2), Τριτσάρης 2, Τρύπας 2, Δρόσος Π. 5(1), Γερογιάννης 11(1), Κατσούβας 2, Λαουμζής, Σπατιώτης, Κιοσέογλου.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Χήρας): Σακελλαρόπουλος 7(1), Κεφάλας 27(1), Φώτης 11, Σουλιώτης 10, Μπίρμπας 10(2), Γρηγοριάδης 4, Καλλούδης 2, Παπαδημητρίου 2, Χατζημιχαήλ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ergatiko-kentro3.png
Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί σε ''αγωνιστική υποδοχή'' ενόψει της επίσκεψης του Άδωνη Γεωργιάδη

Στηρίζει την κινητοποίηση του  Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Κω

screenshot_20250801_133805_onedrive.jpg
Αλλάζει ο κόμβος στην Μαρίνα Κω - Δείτε ακόμα δύο έργα που θα ξεκινήσουν μετά τη σεζόν

Τρία έργα μεγάλης σημασίας για την οδική ασφάλεια από ίδιους πόρους του Δήμου Κω έτοιμα να ξεκινήσουν στο τέλος της σεζόν. 

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Παρασκευή, 1 Αυγούστου 10:20ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency