Η συμμετοχή του ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία «RODILIOS MTB by KRESTEN PALACE HOTEL»

Η συμμετοχή του ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ στον αγώνα  ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία «RODILIOS MTB by KRESTEN PALACE HOTEL»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ

ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ RODILIOS MTB by KRESTEN PALACE HOTEL

O Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB), την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε τη δεύτερη αθλητική αποστολή για φέτος εκτός της Κω, συμμετέχοντας στον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία «RODILIOS MTB by KRESTEN PALACE HOTEL», που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ροδήλιος.

Στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής αποστολή της, η Ακαδημία Κω συμμετείχε με 15 αθλητές και 11 συνοδούς και τίμησε με την παρουσία της τη διοργανώτρια ομάδα αλλά και το σύνολο της δωδεκανησιακής αγωνιστικής ποδηλασίας, με τους αθλητές της να διακρίνονται για το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο, φέρνοντας στην ομάδα δύο πρώτες θέσεις και αρκετά ακόμα μετάλλια.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 6 αθλητικά σωματεία, εκ των οποίων 3 από τη Ρόδο, ο διοργανωτής Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος, ο Α.Σ.Ρ. Έλαφος και ο Α.Ο.Ρ. Ανταίος και 3 από την Κω, ο Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας, ο Ασκληπιός Κω Π.Α.Σ. και ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω, ο οποίος συγκέντρωσε και τους περισσότερους αθλητές.

Η Ακαδημία Κω συμμετείχε στις κατηγορίες των «μίνι μικρών αγοριών και κοριτσιών», την κατηγορία των «μίνι μεγάλων αγοριών», τις κατηγορίες των «παμπαίδων» και «παγκορασίδων», τις κατηγορίες των «παίδων» και των «κορασίδων», την κατηγορία των «εφήβων» και την κατηγορία των «ανδρών».

Στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών», η Ακαδημία Κω διέπρεψε κατακτώντας το πρώτο εκ των δύο χρυσών μεταλλίων, με τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου στην κατηγορία του Μιχαήλ Άγγελο Χριστοδούλου, τον οποίο ακολούθησε ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης στην 3η θέση, ο Κωσταράς Θεόδωρος στην 4η και ο Δημήτριος Άγγελος Χονδρομπίλας στην 5η, μία κατάταξη ενδεικτική της πολύ επαγγελματικής δουλειάς που επιτελείται ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες, από την εξαιρετική παιδαγωγό και προπονήτριά της Ακαδημίας Κω, κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, η οποία είναι συνεχώς δίπλα στα παιδιά αυτά, σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη αλλά και τόσο σημαντική ηλικία που διανύουν τόσο ως αθλητές όσο και ως παιδιά.

Στην κατηγορία των «μίνι μικρών κοριτσιών», η Έλενα Νίκη Σταυράκη ακολούθησε την πορεία των αγοριών της ηλικίας της, φέρνοντας ένα ακόμα μετάλλιο στην Ακαδημία, κατακτώντας την 3η θέση.

Στα «μίνι μεγάλα αγόρια», μία εξίσου σημαντική ηλικία στην πορεία ενός ανθρώπου, ο Δημήτρης Ροΐδης βρίσκοντας ξανά τον καλό του εαυτό μετά τη φετινή του μεταγραφή στην Ακαδημία, δεν δυσκολεύτηκε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, φέρνοντας ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην Ακαδημία.

Στις «παγκορασίδες», μοναδική εκπρόσωπος η Ιωάννα Παπαδοπούλου, η οποία πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα τερματίζοντας στην 8η θέση όπως και ο Νικηταράς Βασίλης, οποίος τερμάτισε 7ος στην κατηγορία των «παμπαίδων».

Στην πολύ ισχυρή κατηγορία των «παίδων», η Ακαδημία Κω συμμετείχε με τρεις αθλητές, με τον Δημητριάδη Δία να πραγματοποιεί ξανά έναν σπουδαίο αγώνα και να τερματίζει στην 5η θέση, τον Νίκο Φα παρά την πτώση στην εκκίνηση να ακολουθεί το αρχικό γκρουπ και να τερματίζει 8ος και τον Δημήτρη Κιάρη να τον ακολουθεί σταθερά τερματίζοντας πίσω του στην 11η θέση. Στην κατηγορία των «κορασίδων» η Ειρήνη Σίμπερτ με πολύ καλό αγώνα τερμάτισε στην 6η θέση.

Στην κατηγορία των «εφήβων», ο Νίκος Σίμπερτ, κάνοντας τον καλύτερο φετινό του αγώνα, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Σεμπάστιαν Ρομάν να τερματίζει στην 3η θέση, φέρνοντας το 6ο μετάλλιο μέχρι εκείνη τη στιγμή για την αποστολή της Ακαδημίας.

Τον κύκλο των επιτυχιών με το 7ο μετάλλιο, έκλεισε ο Έκτορας Βαλλιανάτος στην κατηγορία των «ανδρών» κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία του.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει θερμά τους αθλητές της για την προσπάθεια που κατέβαλλαν σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να διακριθεί για το επίπεδο φιλοξενίας του διοργανωτή, καθώς ούτε ένα μπουκαλάκι νερό δεν προσφέρθηκε κατά τον τερματισμό τους (παρά την καταβολή χρηματικού ποσού για τη συμμετοχή στον αγώνα), κάτι το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό. Ωστόσο, η αγάπη τους προς το άθλημα και η ουσιαστική τους στήριξη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας και ιδιαίτερα από τον πρόεδρό της, ο οποίος εξασφάλισε τη μετακίνηση της αποστολής προς τον πολύ απομακρυσμένο από την πόλη της Ρόδου χώρο του αγώνα, τους έδωσε τη δυνατότητα να λάμψουν για ακόμα μία φορά προσφέροντας τα καλύτερα εχέγγυα για το μέλλον της ποδηλασίας στην Κω και τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s Horse Riding Farm, Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο CASTELLUM για την άριστη, για ακόμα μία φορά, συμπεριφορά και τις παροχές προς την ομάδα μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη BLUE STAR FERRIES, η οποία βρίσκεται συνεχώς δίπλα σε κάθε προσπάθεια της Ακαδημίας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ADVERTORIALS