Μια ακόμα χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω

Μια ακόμα χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΥΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ

Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (Kos Academy Sports Club) το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, σήμανε την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τους αθλητές της και την αρχή για μία μικρή περίοδο ξεκούρασης πριν την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά σταθμό για την Ακαδημία καθώς μετά το 2022 και την πρώτη χρονιά στα αθλητικά δρώμενα, το σωματείο πρωταγωνίστησε τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ξεκινώντας με τις μεταγραφές 10 αθλητών από τα σωματεία της Δωδεκανήσου, οι οποίοι εμπιστευόμενοι τις αρχές και την πορεία που παρουσίασε η ομάδα την πρώτη της χρονιά αλλά και τις πολύτιμες γνώσεις και τον ακέραιο χαρακτήρα της προπονήτριας της ομάδας, κας Ταμάρας Μαρίας Τουμπαζή, οι αθλητές παρουσιάστηκαν στο σύνολο σχεδόν των αγώνων της Δωδεκανήσου έχοντας υψηλές επιδόσεις, τιμώντας την ομάδα αλλά και το άθλημα της ποδηλασίας γενικότερα.

Ο Αθλητικός όμιλος Ακαδημία Κω συμμετείχε σε 9 διασυλλογικούς αγώνες στα Δωδεκάνησα, τρεις εκ των οποίων διοργάνωσε η Ακαδημία με απόλυτη επιτυχία στο νησί μας, αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια του συνόλου των συμμετεχόντων. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του περιφερειακού πρωταθλήματος Δωδεκανήσων κατακτώντας μάλιστα και δύο χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα του δρόμου, με τον Δημητριάδη Δία στην κατηγορία των «Παίδων» και τον Πεδιαδιτάκη Νικόλαο Σταύρο στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών» καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στο περιφερειακό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας με τον Σεμπάστιαν Ρομάν στην κατηγορία των «Εφήβων».

Οι αθλητές της Ακαδημία Κω για δεύτερη συνεχή χρονιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους πανελλήνιους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και δρόμου μικρών κατηγοριών με μηδενικό κόστος, καθώς τα έξοδά τους καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το σωματείο, ενώ η επιτυχία της κατάκτησης της πρώτης θέσης στο αγώνισμα του δρόμου στο περιφερειακό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου από τον Δημητριάδη Δία, του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει με την ομάδα της Εθνικής Ελλάδας στο βαλκανικό πρωτάθλημα δρόμου, αποτελώντας τον πρώτο Κώο αθλητή που είχε αυτήν την τιμή και εμπειρία.

Η αθλητική δράση της Ακαδημίας Κω δεν περιορίστηκε μόνο στο αγώνισμα της ποδηλασίας, καθώς η τύχη του σωματείου να έχει ως προπονήτρια μία αθλήτρια παγκόσμιου επιπέδου στο αγώνισμα του τριάθλου, ώθησε το σωματείο και στην οικογένεια της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Έτσι, με δύο ενήλικες αθλητές, τον Γιώργο Θάνο και την Έλενα Γάντζου, η Ακαδημία Κω διαφήμισε το νησί μας με την εξαιρετική παρουσία των παραπάνω αθλητών στο πολύ απαιτητικό άθλημα του half ironman τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, κάτι το οποίο τιμά ιδιαίτερα την ομάδα με την παρουσία τέτοιων αθλητών στο δυναμικό της και αναμένεται και η συμμετοχή, για πρώτη φορά, του μικρότερου σε ηλικία τριαθλητή της ομάδας μας (11 ετών), του Ροΐδη Δημήτριου, σε αγώνα τριάθλου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Οι δράσεις των αθλητών και των μελών της Ακαδημίας Κω ήταν εξίσου σημαντικές και εξωαγωνιστικά, με την Ακαδημία να εστιάζει στην ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών του νησιού μας και να δαπανά σημαντικά ποσά από τα ταμεία της στη δράση «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια», σε συνεργασία με την MY GRAND ROAD και τη στήριξη του Τμήματος Τροχαίας Κω, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια. Μέσα από αυτήν τη δράση περισσότεροι από 2000 μαθητές και ενήλικες διδάχθηκαν σημαντικά στοιχεία για την ασφάλειά τους κατά τη μετακίνηση και την άθληση με τα ποδήλατα, με κύριο μήνυμα «Κανένα Παιδί Θύμα στην Άσφαλτο». Μάλιστα, η τελευταία δράση συνδυάστηκε με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μέσα από την οποία η Κως έγινε γνωστή και επικροτήθηκε από τον European Road Safety Charter. Στο ίδιο πλαίσιο, παράλληλα με την καλλιέργεια του αθλήματος της ποδηλασίας, η προπονήτριά μας, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, επισκέπτεται σχολικές μονάδες του νησιού μας, προκειμένου όλοι οι μαθητές να γνωρίσουν το ποδήλατο και την ασφαλή χρήση του, από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για αυτόν τον σκοπό.

Σε περιόδους χαλάρωσης για τους αθλητές της, η Ακαδημία διοργάνωσε δράσεις που αφορούσαν παραδοσιακά έθιμα, όπως κατά την περίοδο των Αποκριών καθώς και περιπάτους σε όμορφα μέρη του νησιού μας όπως το όρος Δίκαιος και η Ζια.

Ολοκληρώνοντας τη δεύτερη αθλητική της χρονιά η Ακαδημία Κω, οφείλει να ευχαριστήσει θερμά για τη σημαντική στήριξη που της παρέχουν οι χορηγοί της, ξεκινώντας από τον μεγάλο χορηγό και πρόεδρό της κο Παναγιώτη Τζαμάλη και τη σύζυγό του κα Ξανθίπη Παπαθωμά με τις επιχειρήσεις PHYTHON TOURS και PYTHON EXPERIENCE, τα αδέρφια Δημήτρη, Γιώργο και Τάσο Σταμόγλου με την επιχείρησή τους ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., οι οποίοι στέκονται δίπλα σε κάθε αγωνιστική και μη προσπάθεια των αθλητών της ομάδας, την Έρρικα Μαστόρου με την επιχείρηση ERIKA’S HORSE RIDING FARM, τον Στήβεν Τζανέρη με την επιχείρηση JACKSONS BEACH BAR RESTAURANT, τον κο Χατζηνικολάου Νικόλαο με το κοσμηματοπωλείο NIKOS GOLD, τους αδερφούς Γαλαθρή με την εταιρεία τους Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, τον Μουσταφά Τζηνόγλου με το ζαχαροπλαστείο του MOUS PATISSERIE, τον Πέτρο Κατσούλη με το CAFE DELICIOUS στο Πυλί, τον Νίκο Απ. Μωρέ με την ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΕΠΙΠΛΟ - ΠΟΡΤΕΣ HOF, τον Πέτρο Μαντούκο με το συνεργείο αυτοκινήτων ΜΑΝΤΟΥΚΟΣ Ο.Ε., τους αδερφούς Νικολένδρη με την εμπορία φρούτων ΝΙΚΟΛΕΝΔΡΗΣ ΕΠΕ και τους αδερφούς Κορκή με τα ΠΑΓΩΤΑ ΚΡΙ ΚΡΙ.

Ευχαριστούμε θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες BLUE STAR FERRIES και DODEKANISOS SEAWAYS για τη διηνεκή στήριξη σε κάθε ταξίδι της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού μας, aegeanews, kosnews24, vimatisko (και την έντυπη έκδοση), giafkasports, kosvoice, kostoday, ekfrasi97, radioproto και nisoskos καθώς και το 12sports από το νησί της Ρόδου, για την αφιλοκερδή παρουσίαση των δράσεων του σωματείου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δημοσιογράφους και οπερατέρς του kostv για την τηλεοπτική προβολή των αγώνων και λοιπών δράσεων της Ακαδημίας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Στέργο Χατζηστέργο για την αρωγή του σε επικοινωνιακά αλλά και διαδικαστικά θέματα του σωματείου μας.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κο Νικολή Νικόλαο καθώς επίσης τον ΔΟΠΑΒΣ και τον Πρόεδρό του κο Χατζηχριστοφή Παναγιώτη για τη στήριξη των αγώνων που διοργάνωσε η Ακαδημία, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 100 αθλητές, συνοδούς και παρισταμένους να απολαύσουν τρία αγωνιστικά διήμερα που προήγαγαν το άθλημα της ποδηλασίας και τίμησαν το νησί μας και τα Δωδεκάνησα.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία, καλές γιορτές και καλή αντάμωση στην επόμενη αγωνιστική περίοδο!!!

IMG_9082 (1).jpg

IMG_8882 (1).JPG

IMG_9256 (1).JPG

1 (38).jpg

1_.jpg

10 (16).jpg

11 (18).jpg

2023-11-06 232739 (1).jpg

29 (3).jpg

IMG_3885 (1).jpg

IMG_4289.jpg

IMG_7572 (1).JPG

IMG_7584.JPG

IMG_7770 (1).JPG

IMG_7961 (1).JPG

IMG_7961 (2).JPG

IMG_7974 (1).JPG

IMG_8125 (1).JPG

IMG_8054.JPG

IMG_8254 (1).JPG

IMG_8877 (1).JPG

IMG_7499.gif

IMG_8258 (1).gif

ADVERTORIALS