Σε αγώνα τριάθλου συμμετείχε αθλητής της Ακαδημίας στην Τουρκία

Σε αγώνα τριάθλου συμμετείχε αθλητής της Ακαδημίας στην Τουρκία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ IRONMAN

Μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη παρουσία της αθλήτριά μας, Έλενας Γάντζου, στον αγώνα τριάθλου HALF IRONMAN στη Βουλιαγμένη, ήρθε η σειρά του εξαιρετικού αθλητή μας, Γιώργου Θάνου, να τιμήσει το νησί μας και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ακαδημία Κω και για την ανάπτυξη του αγωνίσματος του τριάθλου.

Ο Γιώργος συμμετείχε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε έναν αγώνα που διεξάγεται εδώ και οχτώ χρόνια στην Αττάλεια, σε μία πολύ όμορφη διοργάνωση, με σχεδόν 1300 αθλητές από 100 χώρες, εκ των οποίων και αρκετές χώρες της Ανατολής όπως το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Μπαχρέιν και τα Η.Α.Ε.

            Αυτός ο αγώνας, που αποτελεί έναν διεθνή αγώνα τριάθλου, περιλαμβάνει σχεδόν 2 χλμ κολύμβησης, 90 χλμ ποδηλασίας και 21 χλμ τρέξιμο και πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο Land Of Legends. Το πάρκο αποτελείται από επιβλητικά ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και τεχνητά κανάλια, τμήματα τα οποία αποτελούσαν μέρος της διαδρομής του αγώνα και του τερματισμού του.

Το κολύμπι διεξήχθη στην πανέμορφη ακτογραμμή της Μεσογείου με τις αμμουδερές παραλίες, ενώ το ποδηλατικό σκέλος ήταν εξίσου μοναδικό σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή σε καταπράσινο τοπίο. Το τρέξιμο δυσκόλεψε αρκετά τους αθλητές λόγω της ζέστης, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις υψηλές απαιτήσεις των αγώνων τριάθλου και ειδικά των αγώνων Ironman. Για αυτόν τον λόγο, οι χρόνοι στους αγώνες αυτούς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η χαρά του τερματισμού. Για την ιστορία, ο Γιώργος μας τερμάτισε αυτόν των υψηλότατων απαιτήσεων αγώνα σε 6 ώρες και 48 λεπτά. Ραντεβού στον επόμενο αγώνα Ironman!

Η Ακαδημία Κω σε συγχαίρει θερμά και σου εύχεται να είσαι γερός και να απολαμβάνεις τους αγώνες σου διαφημίζοντας το νησί μας, όπου και αν βρεθείς.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

1 (37).jpg

2 (35).jpg

3 (31).jpg

4 (30).jpg

5 (26).jpg

6 (24).jpg

ADVERTORIALS