Στις πρώτες θέσεις οι αθλητές της Ακαδημίας Κω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Στις πρώτες θέσεις οι αθλητές της Ακαδημίας Κω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου μικρών κατηγοριών, με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης να διεξάγεται για όλες τις κατηγορίες την πρώτη ημέρα και το αγώνισμα της αντοχής να λαμβάνει χώρα τις επόμενες δύο ημέρες.

Ένα τριήμερο που έδωσε τη δυνατότητα σε σχεδόν 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε επίπεδο περιφερειακών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων για το 2023.

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης η Ακαδημία Κω είχε τη χαρά να δει στην κατηγορία των «Παμπαίδων», στην οποία αναμετρήθηκαν 47 αθλητές, τον Βασίλη Ροΐδη να σημειώνει τον 5ο ταχύτερο χρόνο και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα Δωδεκάνησα, κατακτώντας μάλιστα και την καλύτερη θέση από όλους τους αθλητές μας στο εν λόγω πρωτάθλημα. Στην ίδια κατηγορία τον ακολούθησε ο Νίκος Φας κάνοντας τον 16ο ταχύτερο χρόνο, με τον Λευτέρη Τζαμάλη και Δημήτρη Κιάρη να τερματίζουν στην 23η και 31η θέση. Στο ίδιο αγώνισμα, η Παγκορασίδα μας, Μητσιάκη Μιχαέλλα, έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα τερματίζοντας 11η μεταξύ 25 αθλητριών που αγωνίσθηκαν στην κατηγορία αυτή. Ο Δημητριάδης Δίας και ο Αδαμαντίδης Ιωάννης, στην κατηγορία των «Παίδων» κατάφεραν να πετύχουν την 1η και τη 2η θέση μεταξύ των αθλητών που αγωνίσθηκαν από την Κω, τερματίζοντας στη συνολική κατάταξη στην 30η και 39η θέση, ανάμεσα σε 52 συναθλητές τους.

Στο αγώνισμα της αντοχής και στην κατηγορία των «Παμπαίδων», ο Νίκος Φας με έναν άψογο αγώνα τερμάτισε 6ος, με τον Λευτέρη Τζαμάλη και τον Δημήτρη Κιάρη να τον ακολουθούν στην 14η και 42η θέση, αντίστοιχα. Ο Βασίλης Ροΐδης στερήθηκε ένα καλό αποτέλεσμα καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του στέρησε δυνάμεις οδηγώντας τον στην εγκατάλειψη. Η Μητσιάκη Μιχαέλλα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην 24η θέση ενώ Δημητριάδης και Αδαμαντίδης κρατήθηκαν πάλι ψηλά σε σχέση με τους Κώους συναθλητές τους, πετυχαίνοντας την 1η και την 3η καλύτερη επίδοση, αντίστοιχα και στη συνολική κατάταξη την 21η και 38η, ανάμεσα σε 52 αθλητές της κατηγορίας των «Παίδων».

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει τους αθλητές της για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο το αγωνιστικό τριήμερο, καθώς επίσης και τους αθλητές από τα αθλητικά σωματεία των Δωδεκανήσων που κατέκτησαν, με εξαιρετικές επιδόσεις, τις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα, τον Σιφουνιό Τιμόθεο του Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση και στα δύο αγωνίσματα της κατηγορίας των «Παίδων», τον Νόβα Αναστάσιο Τσαμπίκο του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου Ροδήλιος που τερμάτισε 1ος στο αγώνισμα της αντοχής, τη Μορέττο Σοφία του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην ατομική χρονομέτρηση στην κατηγορία των «Παγκορασίδων» και την Αλευράκη Αγγελική, πρωταθλήτρια στο αγώνισμα της αντοχής στην ίδια κατηγορία. Συγχαίρουμε επίσης, την αθλήτρια του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου Ροδήλιος, Παπαδημητρίου Σταμπόρη Ειρήνη, για την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα δύο αγωνίσματα στην κατηγορία των «Κορασίδων».

Η Ακαδημία Κω θέλει να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες στον μέγα χορηγό Phython Tours και Python Experience καθώς και στους χορηγούς, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., την εμπορία φρούτων Νικολένδρη και τους Αφούς ΚΟΡΚΗ, που στήριξαν οικονομικά αυτό το δαπανηρό ταξίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές μας να συμμετάσχουν σε μία αποστολή 7 ημερών, με μηδαμινό κόστος και με τις καλύτερες συνθήκες διαμονής και διατροφής.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries, η οποία για άλλη μια φορά στήριξε το ταξίδι της αποστολής της ομάδας μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

1 (32).jpg

2 (30).jpg

3 (27).jpg

4 (26).jpg

5 (23).jpg

6 (20).jpg

7 (21).jpg

8 (18).jpg

9 (16).jpg

11 (15).jpg

12 (12).jpg

13 (9).jpg