Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας: 3 τίτλους πρωταθλητή και 2 ακόμα μετάλλια ο Κωακός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου Παιδων-Παμπαίδων -Πανκορασίδων

Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας: 3 τίτλους πρωταθλητή και 2 ακόμα μετάλλια ο Κωακός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου Παιδων-Παμπαίδων -Πανκορασίδων
 
Φτάσαμε στο τέλος του πανελλήνιου πρωταθλήματος δρόμου μικρών κατηγοριών, και ο Κωακός όμιλος ποδηλασίας επιστρέφει στο νησί με 3 χρυσά ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, μετά από 6 αγώνες   δύο σε κάθε κατηγορία χρονόμετρο, και αντοχή.

Ξεκινώντας την Παρασκευή στον αγώνα χρονομέτρου στην κατηγορία των παγκορασίδων η Αλευράκη Αγγελική που κατάφερε να τερματίσει  2η  αν και πρώτη χρονιά στην κατηγορία της.
Ενώ η Περγαμινού, επίσης πρώτη χρονιά, τερμάτισε 13η με πολύ καλή εμφάνιση ανάμεσα σε 32 αθλήτριες, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.
Στους παμπαίδες, ο Καραγιάννης στην 5η θέση μερικά δευτερόλεπτα  πίσω από το μετάλλιο, ενώ  πιο πίσω οι  Κωστογλάκης και Χόνδρος τερμάτισαν στις θέσεις  9η και 20η αντίστοιχα. 
      Στους παίδες την Παρασκευή, ερχόμενος με φορά από την βαλκανιάδα ο Σιφουνιός,  ήταν ο μόνος αθλητής που κράτησε το χρονόμετρο κάτω από τα 17 λεπτά και με διαφορά από το δεύτερο περίπου 25 δευτερόλεπτα στέφθηκε πρωταθλητής στην ατομική χρονομέτρηση.
 Στην 6η θέση τερμάτισε ο Γρηγοριάδης Αντώνης ενώ στις θέσεις 40η και 42η ,οι Καραμετσής και Αλευράκης.
    Το Σάββατο,  η μέρα ξεκίνησε με τον αγώνα αντοχής των παγκορασίδων που πήραν μέρος η Αλευράκη Αγγελική και η  Περγαμινού Φωτεινή σε ένα πραγματικά σκληρό αγώνα για την κατηγορία με παρατεταμένες ανηφόρες. Η Αλευράκη άνοιξε  το ρυθμό της από το 15ο χιλιόμετρο του αγώνα με αποτέλεσμα να μείνει μόνη στην κορυφή με αρκετά μεγάλη διαφορά όπου και κράτησε για τα επόμενα 35 περίπου χιλιόμετρα και στέφθηκε άνετα  πρωταθλήτρια Ελλάδος,  στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής. 
Η Περγαμινού παρά τα μεγάλα προπονητικά κενά της κατάφερε δείχνοντας το πείσμα της  να τερματίσει στη 20δα.
     Το απόγευμα στον αγώνα τον Παμπαίδων  αγωνίστηκαν οι Καραγιάννης,  Κωστογλάκης και Χόνδρος με αξιώσεις, αρκετά λάθη όμως τους κράτησαν  πίσω από αυτό που πραγματικά μπορούσαν,ωστόσο πρωταγωνίστησαν  στον αγώνα ο οποίος όπως και το πρωί ήταν πολύ σκληρός, καταφέρνοντας ωστόσο να έχουμε ένα 3ο πανελληνιονίκη τον Καραγιάννη Αριστοτέλη  ενώ  στην 5η θέση τερμάτισε ο Κωστογλάκης και  11ος ο Χόνδρος.
Μια συνολικά πόλυ καλή εμφάνιση αν αναλογιστούμε ότι έχουμε 3 αθλητές στην πρώτη δεκάδα.
     Φτάνοντας στην Κυριακή ξεκίνησε  ο αγώνας τον παίδων, που πήραν εκκίνηση 54 αθλητές με 4 συμμετοχές από την ομάδα μας.  Από τις πρώτες ανηφόρες έδειξαν  οι Σιφουνιός και Γρηγοριάδης ότι είναι αρκετά καλά ενώ και ο Καραμετσής μεχρι ένα σημείο  ακολουθούσε από κοντά και πιο πίσω ο Αλευράκης έκανε το δικό του αγώνα με σκοπό να φτάσει στον τερματισμό.
Στην κορυφή της ανηφόρας έφτασε  ένα γκρουπ 8  αθλητών με τους Σιφουνιό και Γρηγοριάδη να είναι με τους 8 πρώτους.       Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στη δεύτερη στροφή του αγώνα, έως την κορυφή της ανηφόρας , όπου εκεί  ξεκίνησαν οι τακτικές των αθλητών να ξεκαθαρίζουν, με το Σιφουνιό παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μέχρι και 1:30 λεπτό πίσω από τον πρώτο αθλητή που είχε αποσπαστεί να  δείχνει αποφασισμένος να πάρει τον αγώνα.  Έτσι με μια σόλο επίθεση πήρε διάφορα έφτασε τον πρώτο και κέρδισε το σπριντ θέτοντας τον εαυτό του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για μια ακόμα φορά φέτος κερδίζοντας τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος.
Μερικά δευτερόλεπτα πιο πίσω στο τελικό σπριντ ο Γρηγόρης τερμάτισε 5ος ενώ 36ος τελικά τερμάτισε ο Αλευράκης και 42ος ο Καραμετσής Βαγγέλης.
Μαέστρος όλων των επιτυχιών είναι φυσικά ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Ταντής ο οποίος συνόδευσε  την αποστολή μαζί με τους Αλευράκη Γιώργο,
Στάθη Γρηγοριάδη, Ντινόρη Παντελίτσα και Αντωνάρα Κατερίνα.
Ενώ το σέρβις της αποστολής επιμελήθηκε το κατάστημα Σερνικός bikes και ο ίδιος ο Στρατός Σερνικός και η εξειδικευμένη  ομάδα του, μαζί με τον Απόστολο Περγαμινό
.
   Αυτή την τεράστια προσπάθεια που ξεκινά από την Κω στηρίζουν φέτος αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού και ελπίζουμε ότι με τα αποτελέσματα αυτά είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Ευχαριστούμε πολύ :
Sernikos bikes
Rafnar Hellas
ARCHON YACHTING AND YACHT management 
Top gear ενοικιάσεις moto
Super market κρητικός 
Zaman fu Burger House
Sante cafe
Natur galathris
Oyster παρκινκ σκαφών Λαύριο 
 Pergaminos cars
Berto lucci
Blue star ferry's
Wheel's bike shop
BTI traver agency 
Pirros μεταλλικές κατασκευές
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους έγκριτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που αναδεικνύουν συνεχώς την προσπάθεια μάς για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στη Κω και στα Δωδεκάνησα μάς. 
 
 
 
Με ιδιαίτερη τιμή, 
Γραφείο Τύπου
 Κωακού Ομίλου Ποδηλασίας 
 
 
 
IMG_20230902_125311.gif
 
 
IMG_20230902_124805.gif
 
 
Screenshot_2023-09-03-18-28-14-394-edit_com.facebook.katana.gif
 
 
received_268266286011446.gif
 
 
IMG_20230903_124707.gif
 
 
IMG_20230902_191023.gif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ADVERTORIALS