Γονείς Αθλητών: Φτιάξτε άμεσα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδάμαινας και Κεφάλου

Γονείς Αθλητών: Φτιάξτε άμεσα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδάμαινας και Κεφάλου

ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΗ 2000, ΑΙΟΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ ΓΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΗΠΑΡΙΟΥ, ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΥ

Δελτίο Τύπου

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΖΗΠΑΡΙΟΥ, ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν 180 γονείς αθλητών της ΑΕ Δικαίου, του Ηρακλή 2000 και του Αιόλου Κεφάλου προς τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά για την τραγική κατάσταση των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδάμαινας και Κεφάλου.

Αρχικά, δηλώνουν ότι συμπαρίστανται στις προσπάθειες των Σωματείων του Νησιού για βελτίωση των συνθηκών άθλησης στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ της Κω, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, με κομμάτια του τάπητα να φεύγουν συνεχώς, εγκυμονώντας κινδύνους για τα παιδιά τους. Ενώ με την παραμικρή βροχή, τα νερά λιμνάζουν σε αρκετά σημεία, ματαιώνοντας συνεχώς τις προπονήσεις τους.

Ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου για την αναβάθμιση των 3 ανοικτών γηπέδων, το οποίο έχει δημοπρατηθεί από τον Αύγουστο του 2020, αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ενώ τονίζουν την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί το εξαγγελθέν Κλειστό Γυμναστήριο στο Λινοπότι, ώστε ν’ αποσυμφορηθεί το μοναδικό Κλειστό της πόλης.

Προτείνουν δε, μέχρι την υλοποίηση του νέου Κλειστού, να προωθηθεί η λύση κλεισίματος των ανοικτών γηπέδων με λύσεις τύπου “μπαλόνια”, ώστε να μπορούν ν’ αθλούνται τα παιδιά τους όταν έχει κρύο ή βροχές.

Κλείνουν την επιστολή τους, αναφέροντας πως, η κραυγή αγωνίας τους πηγάζει από το ενδιαφέρον  για τα παιδιά τους, και μόνο.

Ολόκληρη η επιστολή, που συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες, έχει ως εξής:   

 

Ζηπάρι, Καρδάμαινα, Κέφαλος, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 

 Προς 

1. Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο

2. Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά

Κοινοποίηση

1.    Έπαρχο Κω κ. Καμπανή

2.    Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Βλάχου

3.    Πρόεδρο ΔΟΠΑΒΣ κ. Χατζηχριστοφή

4.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλή

5.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας κ. Πόγια

6.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου κ. Κοκκαλάκη

7.    MME 

 

ΘέμαΦΤΙΑΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΖΗΠΑΡΙΟΥ, ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΩ

 

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα, θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τα Σωματεία της ΑΕ Δικαίου, του Ηρακλή 2000 και του Αιόλου Kεφάλου για να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της βελτίωσης των συνθηκών άθλησης στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπάριου, Καρδάμαινας και Κέφαλου.

Είναι μια κραυγή αγωνίας και από εμάς, τους γονείς των μικρών αθλητών των τριών Συλλόγων, που κάνουν προπόνηση κάτω από αντίξοες (κρύο και βροχές) και επικίνδυνες συνθήκες. 

Οι τάπητες έχουν υποστεί μεγάλη φθορά, εγκυμονώντας κινδύνους για την ακεραιότητα των παιδιών μας. Πιστέψτε μας, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν χτυπήσει. 

Ενώ με την πρώτη βροχή (όπως θα δείτε και στις συνημμένες φωτογραφίες) θυμίζουν λίμνες, με νερά σε πολλά σημεία.

Έχουμε κουραστεί ν’ απομακρύνουμε φθαρμένα κομμάτια από τους τάπητες και να σκουπίζουμε τα νερά μέσα από τα γήπεδα.

Παρόλο που τα προβλήματα σας είναι ήδη γνωστά, μετά τις τόσες παρεμβάσεις των Συλλόγων αλλά και πολιτών που θέλουν σύγχρονους χώρους άθλησης, ωστόσο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, εδώ και αρκετά χρόνια. 

Οι εξαγγελίες σας για υλοποίηση του έργου: “Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Δήμου Κω”, συνολικού προϋπολογισμού 170.000 ευρώ, έχουν πέσει στο κενό της γραφειοκρατίας και δεν φαίνεται άμεση λύση. 
Είναι καιρός να δείξετε βούληση και να φτιάξετε, αύριο, όχι μόνο τον τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ των χωριών μας, αλλά και τους περιβάλλοντες χώρους, καθώς και τα γειτνιάζοντα γήπεδα μπάσκετ (όπως του Ζηπαρίου), διότι το αξίζουν τα μικρά παιδιά. 

Επίσης, προωθήστε επιτέλους το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Λινοπότι. Επί τόσα χρόνια ακούμε εξαγγελίες τόσο από εσάς όσο και από τους προηγούμενους, αλλά δεν το βλέπουμε. 

Ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν μεγάλα αποθεματικά. 

Δεν αξίζει να δοθεί ένα μικρό κομμάτι για τη νέα γενιά και τις τοπικές κοινωνίες; 

Δεν αξίζουν τα χωριά μας σύγχρονους και εξοπλισμένους χώρους άθλησης (και γιατί όχι κλειστούς, με προδιαγραφές τύπου “μπαλόνια”), που θ’ αποσυμφορήσουν το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης;   

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, που θέλουμε να πιστεύουμε πως άμεσα θα δείξετε. 

Συγχωρέστε μας την αγανάκτηση, αλλά πηγάζει από την αγωνία για τα παιδιά μας, και μόνο. 

 

Οι γονείς

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗ 2000 – ΑΙΟΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

(ακολουθούν 180 υπογραφές, που βρίσκονται στη διάθεση σας)

* Παρατίθενται συνημμένα πρόσφατες φωτογραφίες των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ Ζηπαρίου και Καρδαμαίνης.
 
 
ADVERTORIALS