Η Αρτέμης Σπανού η διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Κω

Η Αρτέμης Σπανού η  διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Κω

Ρεπορτάζ Στέργος Χατζηστέργος 

Η Αρτέμης Σπανού η  διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην Κω.

Στην Κω βρίσκεται η Αρτέμης Σπανού μια από τις καλύτερες αθλήτριες της καλαθοσφαίρισης προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του τουρνουά KOS 3 ON 3 BASKETBALL FESTIVAL που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Φοίβος Κω σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΚΩ.

Η Αρτέμης αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί καθημερινά τις προπονήσεις της στο κλειστό Γυμναστήριο της Κω υπό τις οδηγίες του προπονητή της κυρίου Γιώργου Σουλιώτη. 
Η Αρτέμης αναφέρθηκε στις εξαιρετικές συνθήκες που βρήκε στο δημοτικό γήπεδο μπάσκετ και την άψογη συνεργασία με τους ιθύνοντες του ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ καθώς επίσης και για την φιλοξενία των ανθρώπων της Κω και ιδιαίτερα της φίλης της Ανθής Χατζηγιακουμή, της επίσης εξαίρετης Κώας αθλήτριας της καλαθοσφαίρισης με την οποία απολαμβάνουν τις ομορφιές της Κω. 
Ο προπονητής της, κύριος Γιώργος Σουλιώτης, επισήμανε ότι η αθλήτρια του έχει βρει στο νησί ένα από τα καλύτερα γήπεδα μπάσκετ για να πραγματοποιεί τις προπονήσεις τής ούτως ώστε να είναι έτοιμη για τις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της αθλήτριας του στο πρωτάθλημα της Πολωνίας καθώς επίσης και με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της με την εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης.
Η Αρτέμης Σπανού γεννήθηκε στη Ρόδο την 1η Ιανουαρίου 1993, αλλά κατάγεται από τη Λέρο. Ξεκίνησε την καλαθοσφαίριση σε ηλικία 10 ετών, στον Πανιώνιο και στα 13 της χρόνια εντάχθηκε στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου που αγωνιζόταν στην Α1 Κατηγορία, τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με προπονητή το Νίκο Μαρίνο, ο οποίος την εμπιστεύτηκε και την ενθάρρυνε. Στα 16 της αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στο EuroCup Γυναικών και το 2010 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Σταδιακά καθιερώθηκε στην βασική πεντάδα του συλλόγου και τη σεζόν 2009-10 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας. Τη σεζόν 2010-11, με εντάχθηκε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Robert Morris του Ιλινόις στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καλαθοσφαίριση και παράλληλα σπούδαζε. Το 2011 επιλέχθηκε ως η κορυφαία «ρούκι» παίκτρια της χρονιάς στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Το 2014 και πριν την αποφοίτηση της από το Κολέγιο, ανακοινώθηκε ως κορυφαία παίκτρια (σε άνδρες και γυναίκες) στην ιστορία του Κολεγιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Παράλληλα, τον Μάιο του 2014, ήταν πρωταθλήτρια με το Robert Morris της Αμερικής. Μετέπειτα τον Μάιο του 2014, έγινε draft στο WNBA και επιλέχθηκε με την ομάδα των Ουάσινγκτον Μίστικς.
Από το 2014 και μέχρι σήμερα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές ομάδες, με συνεχή συμμετοχή σε Euroleage και Eurocup. Τον Ιανουάριο του 2020, επιλέχθηκε και κλήθηκε στο Hall of Fame του Robert Morris των ΗΠΑ, όπου και βραβεύθηκε, για την άκρως τιμητική και κορυφαία διάκριση της. Παράλληλα ανακοινώθηκε ως η πολυτιμότερη παίκτρια στο NCAA της Αμερικής, για την δεκαετία 2010-2020. Το 2015 ήταν κυπελλούχος Ισπανίας με την ομάδα της Ούνι Ζιρόνα της Βαρκελώνης. Το 2017, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 4η θέση με την Εθνική Ομάδα Γυναικών, ενώ το 2018 ήταν Πρωταθλήτρια Πολωνίας με την ομάδα της, την CCC Πολκοβίτσε.
 
ujkhj.JPG
 
7yuhj.JPG
 
ADVERTORIALS