Η Άρτεμις Σπανού και η Ανθή Χατζηγιακουμή στο 4ο Kos 3on3 Basketball Festival

Η Άρτεμις Σπανού και η Ανθή Χατζηγιακουμή στο 4ο Kos 3on3 Basketball Festival

Οι διοργανωτές του 4ου Kos 3on3 Basketball Festival βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν προσκεκλημένα στο τουρνουά, δύο «δικά μας» κορίτσια. Ο λόγος για την διεθνή αθλήτρια μέχρι σήμερα (Λεριά στην καταγωγή) Άρτεμις Σπανού και την Κώα Ανθή Χατζηγιακουμή. Οι δύο αθλήτριες θα είναι παρούσες στην πλατεία Ανταγόρα κατά τη διάρκεια της μπασκετικής «γιορτής» και το βράδυ της Παρασκευής θα τιμηθούν από τους διοργανωτές για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ!

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΠΑΝΟΥ

Η Άρτεμις Σπανού γεννήθηκε στη Ρόδο την 1η Ιανουαρίου 1993, αλλά κατάγεται από τη Λέρο. Ξεκίνησε την καλαθοσφαίριση σε ηλικία 10 ετών, στον Πανιώνιο και στα 13 της χρόνια εντάχθηκε στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου που αγωνιζόταν στην Α1 Κατηγορία, τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με προπονητή το Νίκο Μαρίνο, ο οποίος την εμπιστεύτηκε και την ενθάρρυνε. Στα 16 της αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στο EuroCup Γυναικών και το 2010 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σταδιακά καθιερώθηκε στην βασική πεντάδα του συλλόγου και τη σεζόν 2009-10 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας. Τη σεζόν 2010-11, με εντάχθηκε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Robert Morris του Ιλινόις στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε την καλαθοσφαίριση και παράλληλα σπούδαζε. Το 2011 επιλέχθηκε ως η κορυφαία «ρούκι» παίκτρια της χρονιάς στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Το 2014 και πριν την αποφοίτηση της από το Κολέγιο, ανακοινώθηκε ως κορυφαία παίκτρια (σε άνδρες και γυναίκες) στην ιστορία του Κολεγιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Παράλληλα, τον Μάιο του 2014, ήταν πρωταθλήτρια με το Robert Morris της Αμερικής. Μετέπειτα τον Μάιο του 2014, έγινε draft στο WNBA και επιλέχθηκε με την ομάδα των Ουάσινγκτον Μίστικς.

Από το 2014 και μέχρι σήμερα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές ομάδες, με συνεχή συμμετοχή σε Euroleage και Eurocup. Τον Ιανουάριο του 2020, επιλέχθηκε και κλήθηκε στο Hall of Fame του Robert Morris των ΗΠΑ, όπου και βραβεύθηκε, για την άκρως τιμητική και κορυφαία διάκριση της. Παράλληλα ανακοινώθηκε ως η πολυτιμότερη παίκτρια στο NCAA της Αμερικής, για την δεκαετία 2010-2020. Το 2015 ήταν κυπελλούχος Ισπανίας με την ομάδα της Ούνι Ζιρόνα της Βαρκελώνης. Το 2017, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 4η θέση με την Εθνική Ομάδα Γυναικών, ενώ το 2018 ήταν Πρωταθλήτρια Πολωνίας με την ομάδα της, την CCC Πολκοβίτσε.

Η Αρτεμις Σπανού τον Ιούλιο 2007, σε ηλικία 14 ετών κλήθηκε στην εθνική κορασίδων με την οποία πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων. Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Εθνικών μας ομάδα και πρόσφατα συμμετείχε με την Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ.

ΑΝΘΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ

Η Ανθή Χατζηγιακουμή γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1993 στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Α.Ε. Δικαίου, με την οποία διακρίθηκε και ξεχώρισε στα Δωδεκάνησα. Οι εξαιρετικές ικανότητες και το ταλέντο της, την οδήγησαν γρήγορα στις Εσπερίδες, ενώ από το 2011 έως το 2015 μετακόμισε στις Η.Π.Α. και ήταν μέλος του Κολλεγίου Florida Gulf Coast. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα εντάχθηκε στον Πρωτέα Βούλας, στον οποίο αγωνίζεται από το 2015 μέχρι και σήμερα. Η Κώα αθλήτρια έχει αναδειχθεί κυπελλούχος Ελλάδας, ήταν 1η σκόρερ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2010 όπως και μέλος της κορυφαίας πεντάδας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας με τις κορασίδες των Εσπερίδων το 2008. Παράλληλα η Ανθή Χατζηγιακουμή ήταν στέλεχος των μικρών Εθνικών ομάδων, παίζοντας στις κορασίδες (2007-09), στις νεανίδες (2010-11), στην Εθνική Νέων Γυναικών (2011-13) και γυναικών (2011-14).

ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ.jpg

ΣΠΑΝΟΥ.jpg

ADVERTORIALS