Η Πρωταθλήτρια Κατερίνα Δερβίση προπονεί τις αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής του ΓΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ

Η Πρωταθλήτρια Κατερίνα Δερβίση προπονεί τις αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής του ΓΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ
 
Ρεπορτάζ Στέργος Χατζηστέργος
 
 
Η Πρωταθλήτρια Κατερίνα Δερβίση προπονεί τις αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής του ΓΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ.
 
Οι νεαρές αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής του ΓΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ, καθημερινά προπονούνται υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Δερβίση στο δημοτικό αθλητικό πολύκεντρο.
 
Το πρόγραμμα προπόνησης περιλαμβάνει ασκήσεις στα όργανα κορδέλα, κορύνες, μπάλα, σχοινάκι, διδασκαλία στοιχείων μπαλέτου και χορού, εκμάθηση ασκήσεων ενόργανης εδάφους και τραμπολίνου. Το μάθημα είναι ομαδικό. Συνδυάζονται τα παραπάνω στοιχεία και συνθέτουν μία χορογραφία.
 
Βασικό μέλημά, για να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι η ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων των αθλητριών, καθώς και η βελτίωση της ευλυγισίας, της ισορροπίας, της επιδεξιότητας, της χάρης και του σωματότυπου.
 
Η Κατερίνα Δερβιση προέρχεται απο μια πολύ  αθλητική οικογένεια. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε την ρυθμική γυμναστική   μαζί με την αδερφή της Μαρια Δερβιση στον σύλλογο Α.Ο.Αριων Πανοράματος-Εξάντα Καλαμαριάς.
 Η Κατερίνα Δερβιση με την βοήθεια των προπονητριων της κατάφερε σε ηλικία 15 ετών να μπει στην εθνική ομάδα όπου βγήκε 2 φορές πανελλήνια πρωταθλήτρια συμμετείχε σε 2 ευρωπαϊκά πρωτάθληματα εκ των οποίων κατάφερε να κατακτήσει την 9 θέση στην Ευρώπη και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. 
 
Η αθλητική της καριέρα σταμάτησε σε ηλικία 19 ετών όπου και πέρασε στην απέναντι πλευρά του αθλήματος στο χώρο της προπονητικής.
 
 Ωστόσο η αδερφή της ειναι ακόμα ενεργή αθλήτρια  έχοντας κατακτήσει ήδη τον τίτλο της  πανελλήνιας πρωταθλήτριας και διεκδίκει ξανά την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Σαββατοκύριακου στην Θεσσαλονίκη.
Την ίδια στιγμή,   ο αδερφός της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του βρίσκεται στην δεύτερη του Ολυμπιάδα στους Ολυμπιακόυς αγώνες του Τόκιο στο άθλημα της υδατοσφαίρισης διεκδικώντας Ολυμπιακό μετάλλιο
 
 
ADVERTORIALS