Αγώνες στη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη στη Λέρο

Αγώνες στη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗ-ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ--ΕΤΗΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΣΤΙΣ 15/02/20.

Η Δημοτική Αρχή της Λέρου, μέσω του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, συναποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή Στίβου και συνιδρυτή του ΓΣΝ Λέρου Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, συνδιοργανώνοντας δρομικούς αγώνες σε δημόσιο δρόμο στο νησί, απευθυνόμενοι στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, στους αθλούμενους του νησιού ανεξάρτητα από το άθλημα που ο καθένας ασχολείται, αλλά και τους απλούς πολίτες των νησιών της Δωδεκανήσου που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, συμμετέχοντας στους αγώνες με οποιοδήποτε τρόπο το επιθυμούν.

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου επέλεξε να πλαισιώσει την Αγωνόδικη Επιτροπή με εκπαιδευτικούς-καθηγητές φυσικής αγωγής, που εκδήλωσαν την επιθυμία να βρεθούν στο νησί και τιμήσουν με την παρουσία τους το συνάδελφο και φίλο στον ίδιο του τον τόπο. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται κριτές-γυμναστές από τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, αλλά και από τη Λέρο με την Σοφία Νταλαρή που πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Το Στάδιο Στίβου της Αγίας Μαρίνας θα αποτελέσει το βασικό σημείο συγκέντρωσης και πραγματοποίησης όλων των δρώμενων το πρωί του Σαββάτου 15/02. 

Όλοι οι δρόμοι (πέντε ηλικιακές κατηγορίες αγώνων) έχουν αφετηρία και τερματισμό τον στίβο του σταδίου. Εκεί θα βρίσκεται η Γραμματεία των αγώνων, εκεί θα γίνονται οι απονομές στους νικητές και νικήτριας κάθε αγώνα, εκεί θα απονέμονται (σε όσους τερματίζουν τον αγώνα τους τρέχοντας ή βαδίζοντας) τα αναμνηστικά διπλώματα, εκεί θα πραγματοποιηθούν οι πέντε (5) κληρώσεις των πέντε (5) χορηγών δωροεπιταγών των εκατό ευρώ (100,00€) η κάθε μία, μια κλήρωση για κάθε αγώνα.

Τέλος, στον ίδιο χώρο θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λέρου από τον Δήμαρχο του νησιού κο Μιχάλη Κόλια, για την ονοματοδοσία του Σταδίου στον εκλιπόντα.

Την επόμενη μέρα (Κυριακή) 16/02 το πρωί θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του Μιλτιάδη, με την παρουσία προπονητών, αθλητών, εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων στίβου της Δωδεκανήσου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Λέρου, συγγενών και φίλων της οικογένειας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα δρομικά αγωνίσματα της εκδήλωσης θα γίνονται με τους παρακάτω τρόπους από τους ενδιαφερόμενους-ες:

Στη συνημμένη φόρμα εγγραφής στην Προκήρυξη του αγώνα που βρίσκεται αναρτημένη στο facebook της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Τη συνημμένη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένη στο email της ΕΑΣ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στο Φαξ 2241030145.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ 2241030145 ή από το ΓΣΝ Λέρου.

Τα σχολεία και αθλητικά σωματεία μπορούν να υποβάλουν τη συνημμένη κατάσταση Ομαδικής Συμμετοχής στο email ή Φαξ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου μέχρι και τρεις ήμερες πριν τον αγώνα. Τέλος, δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δέκτες το πρωί της ημέρας των αγώνων (Σάββατο 15/02), μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Το έντυπο υλικό προβολής και προώθησης της εκδήλωσης (αφίσα - δίπτυχο ενημερωτικό πρόγραμμα), που αποτελεί ευγενική χορηγία από το τυπογραφείο του παλαιού αθλητή και φίλου του εκλιπόντος, Νίκου Χατζηκαλημέρη, στάλθηκε ήδη στη Λέρο προκειμένου να μοιραστεί παντού και κυρίως στην σχολική κοινότητα, που είναι ο βασικός αποδέκτης της πρόσκλησης για τη συμμετοχή. 

Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS