Νέα τηλεφωνική απάτη στην Κω – Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και εξαπάτησε 26χρονο

apati-tilefono.jpg
banner_900x200-(8).gif
Αστυνομικο Δευτέρα, 29η Δεκεμβρίου 2025

Ένα ακόμη περιστατικό τηλεφωνικής απάτης καταγράφηκε στην Κω χθες, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, με θύμα έναν 26χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος εργάζεται σε τοπική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24, ο δράστης τηλεφώνησε στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο νεαρός και προσποιήθηκε τον αστυνομικό, υποστηρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Αρχικά προχώρησε σε παραγγελία προϊόντων από την επιχείρηση, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τον εργαζόμενο, ο οποίος θα μετέφερε την παραγγελία, μια «εξυπηρέτηση»: να περάσει από mini market και να αγοράσει ορισμένα επιπλέον είδη, μεταξύ των οποίων και μία κάρτα paysafe.

Όταν ο 26χρονος βρισκόταν ήδη στο mini market, ο δράστης τον κάλεσε εκ νέου και, αφού του ζήτησε τον αριθμό της κάρτας paysafe, του ζήτησε να αγοράσει και άλλες κάρτες. Το θύμα, πεισμένο ότι συνομιλούσε με αστυνομικό, προχώρησε στις αγορές και του υπαγόρευσε τους αριθμούς.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 26χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κω για να παραδώσει την παραγγελία και να πληρωθεί, όπου ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ουδέποτε είχε γίνει τέτοια παραγγελία.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επικοινώνησε ξανά με τον άνδρα που παρίστανε τον αστυνομικό, ο οποίος του είπε να περιμένει στο τμήμα, υποστηρίζοντας ότι θα ερχόταν να τον πληρώσει.

Ο δράστης, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Τότε ο 26χρονος συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, με τη συνολική οικονομική ζημιά να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης κάλεσε από κινητό τηλέφωνο, χωρίς απόκρυψη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
12 °C
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2:28ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency