Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χαλίκου στην Κάλυμνο

stighmiotipo-othonis-2026-01-25-215156.png
stighmiotipo-othonis-2026-06-10-153331.png
banner_900x200-(8).gif
Αστυνομικο Κυριακή, 25η Ιανουαρίου 2026

Τα μέλη των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χαλίκου στην Κάλυμνο και σε σχέση με την επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, του τοπικού βουλευτή Γεώργιου Νικητιάδη, θεωρούμε ότι δεχόμαστε μια άδικη και αναίτια πολεμική κριτική, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως νομικό έρεισμα και δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στην ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Για κάποιους από μας φτάνει τα όρια, ανοίκειας επίθεσης σε βάρος του συγκεκριμένου Διοικητή, αλλά και του Αστυνομικού Σώματος εν γένει, για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης.

 

Ότι συνέβη με τον Έλληνα πολίτη κ. Ιωάννη Χαλίκο, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συνήθη συμπεριφορά στα πλαίσια ενός ελέγχου που η πολιτεία οφείλει δια των ελεγκτικών της μηχανισμών.

 

Ο έλεγχος της λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί βασική υποχρέωση των κατά τόπων αστυνομικών τμημάτων. Κάθε παρέκκλιση τέτοιας λειτουργίας πρέπει να καταστέλλεται όπως επιβάλλουν οι νόμοι της πολιτείας. Ως εκ τούτου κάθε αναφορά του Βουλευτή, σε εικόνες far west και παράνομες εντολές από προϊστάμενο Διοικητή, είναι ανυπόστατες προσωπικές του κρίσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

 

Τα αστυνομικά όργανα και ο αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Καλύμνου κ. Κωνσταντίνος Δάσκαλος, ενήργησαν σύννομα χωρίς καμιά απολύτως υπέρβαση. Βεβαιώθηκε παράβαση στο συγκεκριμένο κατάστημα και στον προσωρινά υπεύθυνο λειτουργίας, εξαιτίας υπέρβασης του ωραρίου λειτουργίας των μουσικών οργάνων. Η διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα και εναντίον του παραβάτη ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία όπως επιβάλλει ο νόμος. Καμιά εξαίρεση για κανέναν. Όποιος και είναι ο παραβάτης, αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες του κράτους δικαίου το οποίο εμείς οι αστυνομικοί ενόρκως υπηρετούμε.

 

Οι αναφορές λοιπόν του τοπικού βουλευτή είναι άστοχες και αβάσιμες στην ουσία τους, υπηρετούν σκοπούς ψηφοθηρίας, και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το μείζον, που είναι η ισότητα και η ισοτιμία απέναντι στον νόμο.

 

Σεβόμαστε και τιμούμε το έργο του κ. Χαλίκου, αλλά αυτό, είναι κάτι άλλο, άσχετο με την υποχρέωσή του να τηρεί τους νόμους που θέτει η Ελληνική πολιτεία. Καμιά χαριστική συμπεριφορά σε κανέναν. Όπως και αν ονομάζεται κάποιος πολίτης, αντιμετωπίζεται με την ίδια ακριβώς ισότιμη συμπεριφορά, διότι άλλως, δημιουργείται τεράστιο ρήγμα εμπιστοσύνης στους θεσμούς των κοινωνιών.

 

Εμείς οι αστυνομικοί που υπηρετούμε στην ακριτική Ελλάδα από επιλογή, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και πολύ περισσότερο τον συνάδελφό μας, κ. Δάσκαλο, ο οποίος δέχεται άδικα πυρά, αφού ενήργησε απολύτως σύννομα, έχοντας τεράστια πείρα στο σώμα, υπηρετώντας αυτό επί 30 συναπτά έτη, 12 από τα οποία, στο νησί της Καλύμνου, ως σύζυγος Καλυμνιάς, έχοντας στην κατοχή του πολλές ηθικές αμοιβές.

 

Διαμηνύουμε λοιπόν προς κάθε αποδέκτη, ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερα θιγμένοι, διότι ένα ζήτημα κανονικότητας διανθίζεται στρεβλωμένα για να ικανοποιήσει άλλους σκοπούς, χωρίς να ενδιαφέρει η αλήθεια των πραγμάτων. Η συμπεριφορά των συναδέλφων περιποιεί τιμή σε όλους εμάς και πολύ περισσότερο στους ίδιους, αφού ενήργησαν αδιάκριτα και υπέρ των αρχών του κράτους δικαίου.

 

 

 

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Ο Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

 Ο Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Ο Γεν. Γραμματέας Ν. Δωδ/σου

 

Ο Γεν. Γραμματέας Β. Δωδ/σου

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΤΟΛΟΖΗΣ

 Πέτρος

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

ΜΗΛΙΟΣ

Χρήστος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-13-120558.png
80 ΑΔΤΕ: Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Διατροφής

Η 80 ΑΔΤΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Πυλί στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής, με σκοπό την ανάδειξη της διατροφικής, ιστορικής και πολιτισμικής αξίας του άρτου

stighmiotipo-othonis-2026-10-13-085355.png
Νικηταράς για το λιμάνι της Κεφάλου: Πότε ξεκινούν οι εργασίες και τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2027

Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου της Κεφάλου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Face to Face» του Kosnews24.

dimarkheio.jpg
Στη νέα εποχή των ψηφιακών δυνατοτήτων περνάει ο δήμος Ρόδου

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα rhodes.gr συνδυάζεται πλέον με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Open Council, σηματοδοτώντας τη μετάβαση του Δήμου Ρόδου στην πλήρη ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών

8f9fdf3c5840906a7e0d50630aa4c899-b.jpg
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα ''Αθλητικά Μονοπάτια'' στη Νίσυρο

Για ακόμη μία χρονιά τα «Αθλητικά Μονοπάτια» επιστρέφουν στη Νίσυρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη χειμερινή περίοδο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας