Η ανακοίνωση του λιμενικού για το περιστατικό με την προσάραξη φορτηγού πλοίου έξω από την Ψέριμο

Η ανακοίνωση του λιμενικού για το περιστατικό με την προσάραξη φορτηγού πλοίου έξω από την Ψέριμο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, για την προσάραξη φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή βόρειων ακτών της Ψερίμου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Φ/Γ πλοίο «ΛΑΔΥ ΜΑΡΙΑ» σημαίας Τανζανίας προσαραγμένο σε βραχώδη ακτή. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπατούμι Γεωργίας με προορισμό το λιμάνι της Τζέντας Σαουδικής Αραβίας έμφορτο με έξι χιλιάδες οκτακόσια (6800) αμνοερίφια, ενώ στο πλοίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί πλήρωμα και ένας (01) αλλοδαπός επιβάτης. Στην περιοχή κατέπλευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία με τη συνδρομή των οποίων το «ΛΑΔΥ ΜΑΡΙΑ» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο της Καλύμνου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

ADVERTORIALS