Μετέφεραν από την Κω στην Ηπειρωτική Ελλάδα 326 παράνομους μετανάστες για να μεταφέρουν 300 άτομα από τη Ρόδο στη δομή στο Πυλί

Μετέφεραν από την Κω στην Ηπειρωτική Ελλάδα 326 παράνομους μετανάστες για να μεταφέρουν 300 άτομα από τη Ρόδο στη δομή στο Πυλί

Ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης η Κως να βάλει πλάτη στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Ρόδος, την ώρα που η δομή στο Πυλί έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά της.

Αντί να μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες στην Ηπειρωτική Ελλάδα και να μειωθεί ο πληθυσμός των αλλοδαπών στα ακριτικά νησιά της χώρας, η Κως και η Λέρος σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού καθώς οι μετανάστες που φτάνουν και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως στη Ρόδο, μεταφέρονται στα 2 νησιά που έχουν δομές.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος Ρόδου όσο και ο Περιφερειάρχης έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει δομή στο νησί, την ίδια ώρα που οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.


Χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, αναχώρησαν από την Κω 326 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι διέμεναν στη δομή στο Πυλί, με προορισμό δομή φιλοξενίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου το πρωί, με πλοίο της γραμμής, μεταφέρθηκαν ακόμα 180 άτομα από τη Ρόδο στην Κω, ενώ το βράδυ αναμένονται από τη Ρόδο άλλα 120 άτομα.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς και των 120 ατόμων οι διαμένοντες στη δομή στο Πυλί θα είναι περίπου 3.800!

ADVERTORIALS