ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Β΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Β΄ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 25/04/2023 έλαβε χώρα συνάντηση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μεταξύ του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Λάζαρου και αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΤΟΛΟΖΗ Πέτρο και τον Αντιπρόεδρο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Κωνσταντίνο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και οι κάτωθι:

α) Ο κ. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος

β) Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος.

γ) Ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης-Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος ΚΟΝΔΥΛΗΣ Χρήστος.

δ) Ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δημήτριος.

ε) Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου και ζητήματα που αφορούν όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης μας.

Ειδικότερα, αιτηθήκαμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων των πυλών εισόδου-εξόδου στην επικράτεια (Α.Τ. Αερολιμένα Κω, Υ.Ε.Δ. Κω - Λέρου - Καλύμνου και Πάτμου). Τέθηκε το ζήτημα της μόνιμης ενίσχυσης της Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου με προσωπικό, κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, καθώς λειτουργεί με μολις τα 2/3 της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης. Παρουσιάστηκαν σχετικοί πίνακες που συντάχθηκαν από μέλη της Ένωσης μας, οι οποίοι υπηρετούν στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, οι οποίοι απεικονίζουν με απλό και κατανοητό τρόπο τη τουριστική κίνηση και το φόρτο των Υπηρεσιών αυτών κατά τη θερινή περίοδο.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής Τάξης- Ασφάλειας- Τροχαίας, δε διαθέτουν το ελάχιστο των δύο αστυνομικών στις εποχούμενες περιπολίες και πολλές φορές αδυνατούν να διαθέσουν εποχούμενη περιπολία. Παραδώσαμε 30 έγγραφες αναφορές μελών της ένωσης μας που κοινοποιήθηκαν σε εμάς και σχετίζονται με τα ανωτέρω καταγγελλόμενα. Τονίστηκαν αδικίες και στρεβλώσεις κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις, καθώς ο αριθμός των συναδέλφων που αποχωρούν κάθε έτος από την Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου, είναι εφάμιλλος αν όχι μεγαλύτερος από όσους τοποθετούνται στις μεταθέσεις, επιτείνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Επίσης δόθηκε λύση σε ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα, για το οποίο το Δ.Σ. της Ένωσης επέδειξε ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια από την πρώτη στιγμή. Επίκειται εντός των επόμενων ημερών η επίσημη ανάθεση της επιστημονικής - στατικής μελέτης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Α.Τ. Λέρου, το οποίο έχει υποστεί εκτενείς δομικές ζημιές λόγω παρατεταμένης παραμέλησής του. Η ανάθεση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου και το Δ.Σ. της Ένωσης θα πρωτοστατεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την αποπεράτωση του έργου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής και τον Δήμαρχο Λέρου για την άψογη συνεργασία τους μαζί μας, καθώς μας άκουσαν από την πρώτη στιγμή που τους επισημάναμε το πρόβλημα και μας βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για να βρεθεί ουσιαστική λύση.

ADVERTORIALS